Skip to content

Veckobrev v.12 – Huay Yang

Veckobrev 12 – Huay Yang

Vi har under veckan jobbat med Lotusblomman som är en växt som ofta avbildas eftersom den är en helig växt både inom hinduismen och buddhismen. I samband med det så har vi ägnat oss åt en hel del övningar för reflektion och eftertanke. Vi har läst en Buddhistisk saga varje morgon och funderat på vad just den sagan vill lära oss. Vi har också haft penselmassage och yoga.

Förskola/Förskoleklass

Vi har målat lotusblommor. Vi har målat en färgläggningsbild med tuschpennor och även gjort egna lotusblommor på fri hand med oljekritor och vattenfärg. De blev jättefina och pryder nu fönstren på skolan.

På idrotten har vi haft röris, lekt och badat i poolen.

Förskoleklassen har jobbat med bokstaven S och ord som rimmar på svenskan. På matten har vi läst sagan om Lilla Nollan och de andra talen och jobbat med talen upp till 20. Vi har också jobbat med minus.

Åk 1-4, 

Den här veckan har vi talat om lotusblommans betydelse i Thailand och för Buddhismen. Vi har ivrigt väntat in en lotusknopp i en damm i närheten för att se om den ska hinna slå ut innan veckan är slut och visst hann den. 

Vi startade fredagen på piren. Vi såg flera olika fiskar och stora stim av småfisk. Sedan lekte vi 30-leken på stranden inna vi fikade och gick tillbaka till skolan. Vi passerade bron där flera fiskebåtar ligger förtöjda och kunde studera dem lite. På vägen hem gjorde vi en avstickare till dammen och tittade på den vackra rosa lotusblomman. 

Vi har tränat mycket på multiplikationstabellerna den här veckan och en elev vann över alla inklusive lärarna i snabbhet på sexans tabell. Grattis Alex, vi ska öva hela helgen!! 

Åk 5-9

En härlig sista vecka där vi fortfarande varit uppdelade äldre och yngre. Vi har gjort mycket kul den här veckan och alla elever håller på att fixa med det sista jobbet. Alla arbetar bra men vi har också mycket kul. Vi har varit på utflykt där vi lekt lekar, fikat och umgåtts. Vi har spelat basket på idrotten och självklart badat nu när värmen slagit till hårt här i Huay Yang. Vi har diskuterat buddhasagorna och innebörden i dessa, enkla livsval för hur man bör leva sitt liv. Mycket klokhet finns att hämta i dessa sagor. 

Nästa vecka

Vi är redan framme vid den näst sista veckan nu innan skolan stänger. Säsongen har varit fantastisk och gått rasande fort. Tempot är lite lugnare och vi tar dagen lite mer som den kommer och lyssnar på elevernas önskemål. 

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

Matsedel:

Monday 27 March – Tom Kha Gai, Rice

Tuesday 28 March – Barbacue Chicken, Sticky Rice

Wednesday 29 March – Moo Tod Gratiem. Stekt fläskkött med vitlök och ris

Thursday 30 March – Meatloaf, mashed potato

Friday 31 March – Only Fruit

Trevlig helg!