Skip to content

Veckobrev v.11 – Huay Yang

Veckobrev 11 – Huay Yang

Denna vecka blev en vecka fylld av olika bekantskaper i djurriket. Vi har fortsatt med havet, fiskar och andra havsdjur som tema. Det finns så väldigt mycket att lära sig om under vattenytan så vi har bara skrapat lite på yttersta vågkammen. 

Men vi har också lärt oss om ett landlevande djur, nämligen elefanten eftersom det var elefantens dag i måndags. 

Vi målade fina elefanter som nu pryder fönstren på skolan. Passa gärna på att se konstutställningen när ni lämnar eller hämtar era barn!

Småfåglarna tycker att skolans fläktar är ett bra ställe att bygga sina bon i och en liten stackare kraschade in i en av fläktarna. Den pysslas nu om i sitt nya bo, en kokosnöt! Den äter och dricker så vi hoppas att den snart är redo att flyga igen.

Vi har börjat knyta ihop säckar nu för fullt och tackar av ytterligare några elever idag. Det blir många ledsamma farväl även om vi anstränger oss att vända på det och se det positiva i det och att vi gjort många nya bekantskaper. 

Förskola/Förskoleklass

Vi har studerat hur några fiskar ser ut och försökt färglägga dem så lika de verkliga fiskarna som möjligt. Vi har tränat på deras namn och lärt oss lite om dem. 

Vi spelat clownspelet för att träna på tärningen och antal. Förskolebarnen tränar på att  räkna antalet prickar och förskoleklassen känner nu igen antalet prickar direkt och behöver inte längre räkna!

Vi har haft idrott och badat. På badet provade vi vattengympa till Röris. Det är betydligt mer motstånd att göra rörelserna i vattnet!

Förskoleklassen har också jobbat med bokstaven F och talen upp till 17.

Åk 1-4, Åk 5-9

Som vanligt en händelserik vecka där vi har arbetat mycket tillsammans med 5-9. Det har varit en härligt spridning på ämnen och innehåll och en riktigt varierande vecka. Vi har haft tävling i multiplikationstabellerna sexans, sjuans och åttans tabell. Vinnaren i onsdags vann med 36 sekunder utan fel på sexans tabell. Helt plötsligt blev tabellträningen mycket roligare. (Vill ju inte skryta men lärarens tid blev 25 sekunder 🙂 

Havet och dess invånare har varit vårt tema i veckan. Vi har tittat på lite olika slags fiskar, vackra snäckor och havstulpaner. Elefanten har vi också uppmärksammat eftersom det var elefantens dag i måndags. Det fanns väldigt många elefanter i Thailand förut men nu finns det ca 2500 kvar bara. Den har varit viktig för människorna här både som arbetskraft och som maktmedel. Inom Buddhismen är elefanten också en viktig symbol, då är den vit.

Badat har vi hunnit med två gånger den här veckan, vi testade att göra röris i vattnet vilket gick utmärkt och sedan simmade barnen lika många längder som den årskurs de går i. 

Nästa vecka
Utflykten till Piren och stranden blev framflyttad till nästa fredag. Då vill vi att alla barnen släpps av nere vid piren och så tar vi  sedan en promenad tillbaka till skolan vid fruktstunden.

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

Matsedel:

Monday 20 March

Pad Mama

Tuesday 21 March

Springrolls

Wednesday 22 March

Panang Curry, Rice

Thursday 23 March

Spagetti Bolognese

Friday 24 March

Only Fruit

Trevlig helg!