Skip to content

Veckobrev v.10 – Huay Yang

Veckobrev 10 – Huay Yang

Denna vecka har vi haft ett fisktema med mycket lek och pyssel. Huay Yang är en fiskeby så det känns rätt att vi uppmärksammar fisket. Antingen bara att vi lär oss vilka fiskar som serveras på restaurangerna och som fiskas upp ur vattnet här. De äldre eleverna har fått tagit ansvar för de yngre eleverna och styrt upp lekar och även en fiskdamm. Det är kul för de yngre barnen att samverka med de äldre som är förebilder här på skolan och det är roligt att se de äldre eleverna ta det ansvaret och växa med det.  

Förskola/Förskoleklass

Under veckan har vi lärt oss om bläckfisk, musslor och räkor. Vi har sett film, pratat, tittat på bilder och färglagt djuren. På idrotten hade vi som vanligt röris till uppvärmning sedan lekte vi två lekar med fisktema. Efter idrotten är det alltid härligt att själv få vara som en fisk i vattnet! Bad i poolen med nya spännande hopp och trix. 

Förskoleklassen har jobbat med bokstaven M och på matten har de jobbat med talen mellan 1-15, att läsa av tärningen med spel som YATZY och vad par, tretal och fyrtal är för något. De har också räknat en del addition (+).

Vår lilla grupp krymper också från vecka till vecka. Den här veckan har vi sagt hej då till tre fina kompisar.

Åk 1-4

En varm vecka med mycket arbete. Alla i min grupp har arbetat hårt och mycket för att hinna med det som ska fixas under arbetsdagen. Det är härligt att se hur eleverna växer in i och hanterar det egna ansvaret kring deras arbete efter bara något vecka här.

Just nu är det en del decimaltal, vår och vattnets kretslopp, Sveriges natur, tokiga meningar och så klart vårt havstema som vi jobbar med den här veckan. Visste ni att en mussla kan bli närmare 100 år gammal här? Man kan se åldern genom att räkna ringarna som mönstrar skalet.

Men vi tar tillvara på vår omgivning och badar lite ibland såklart. Varje tisdag och torsdag tar vi ett dopp på förmiddagen och i torsdags fick vi gästspela i storgruppens idrott och vara med på Mästarnas mästare. Det var väldigt roligt tyckte alla.

Åk 5-9

Vi har en härlig stämning i vår grupp och nu med mer luft på skolan finns fler utrymmen och rum lediga för att eleverna ska hitta sin bästa arbetsro. Mellanstadiet och högstadiet är nu ihopslagna och påhittiga mellanstadieelever hittar på lekar och spel för oss andra, det är verkligen en härlig blandning. Fizzbuzz är ett matematikspel som vi spelat. En elev har lagt ett 1000-bitarspussel med motivet världskartan, det är imponerande. Trots detta hinner alla med sina planeringar. Vi har kört en favorit i repris med mästarnas mästare på idrotten med avslultande simtävlingar och bad. Denna gång testades förmågorna styrka, teknik och reaktion i mästarnas mästare. 

Nästa vecka

Går vi in i sista veckan med vårt fisktema där vi ska titta lite närmare på hur många som arbetar som fiskare och hur deras dagar ser ut. Vi kommer ha lite avslutning nere vid piren och stranden så därför ska alla barnen släppas av nere vid piren på fredagen. Vi tar sedan en promenad tillbaka till skolan vid fruktstunden. Vi uppmärksammar internationella elefantdagen på måndag och kommer starta dagen med lite information vad det är och sedan göra en gemensam aktivitet. 

I vår bildmapp på hemsidan uppdateras varje vecka nya bilder från veckan som varit. 

https://svenskaskolanthailand.se/huay-yang-album-2022-2023

Matsedel:

Monday 13 March
Green Curry, Rice
Tuesday 14 March
Chicken Oystersauce, Rice
Wednesday 15 March
Masaman
Thursday 16 March
Korv Stroganoff, Rice
Friday 17 March
Only Fruit

Trevlig helg!