Skip to content

Veckobrev 51 – Huay Yang

Veckobrev 51 – Huay Yang

Den här veckan har vi jobbat med att få klart alla våra pysselprojekt innan jullovet. Som tex lucior, änglar, tomtar och våra snäckmobiler.

På idrotten spelade vi brännboll. Det blev många lyror, helvarv och även en och annan bränd. Alla var vi på olika nivå och någon lockas mer av att titta på blommorna i gräsmattan än att springa för livet. Det är det härliga med att alla elever är med efter sina förutsättningar.

På torsdagens storsamling blev det tema jul och tävlingar i form av stafett, kasta längst med kokosnöt och musikfraser på engelska som man så snabbt som möjligt skulle gissa på och översätta till svenska. Vi avslutade med långdans till  “ Nu är det jul igen…”

När föräldrarna fikade festade vi på glass och bad i poolen.

Många avtackningar har det blivit under veckan som naturligtvis är en glädje stund men också lite jobbigt att säga hej då till många vänner som man kommer att sakna.

F-klass/förskola och barnklubb

Eftersom det har varit extra kallt här i Huay Yang den här veckan passade vi på och skapade snögubbar (men inte av riktigt snö), de blev fantastiska med armar, näsor och hattar åt alla håll.

Det har även varit en vecka i sagans tecken både som högläsning, flanosaga och dramatiserad saga. Sagor är en fantastisk form för att utveckla barnens ordförråd, begrepp, berättande, konsten att leka med ord och att kommunicera med andra.

Vi har städat och gjort fint, plockat ner många fantastiska alster från väggarna som barnen skapat och nu får ta med sig för att pryda väggarna hemma.

År 1-4

Så här i juletid har vi, passande nog, skrivit argumenterande texter. Eleverna har fått skriva en önskelista till jul, med argument om varför de borde få dessa saker i julklapp. Eleverna var väldigt motiverade till denna uppgift!

Nu har eleverna fått hela berättelsen om Jesu liv berättad för sig, ända fram till hans död och vad som hände strax därefter. De lyssnade väldigt intresserat och tyckte det var en fängslande berättelse.

Vi har avslutat vårt arbetsområde “Världen och jag” genom att gå igenom den sista av de sju världsdelarna – Antarktis. En mycket spännande världsdel, som faktiskt inte tillhör något land! Vi har också arbetat med djurlivet på och kring Antarktis. Eleverna har läst olika texter om exempelvis blåvalen och späckhuggaren för att sedan svara på frågor om det de läst. På så sätt fick vi även in lite läsförståelse på NO-lektionen. Sedan fick de barn med samma djur vara expertgrupp och muntligt redovisa om djuret för de övriga.

I matten har många elever arbetat med uppställningar denna veckan, både inom addition, subtraktion och multiplikation. Detta har vi övat både i matteböckerna och på datorn.

Det har också lösts en hel del kluriga problemlösningsuppgifter.

Eftersom det snart är jullov har vi tömt, städat och putsat i vårt klassrum, som nu är skinande rent!

År 5-9

Gruppen fick äntligen se det färdigklippta nyhetsprogrammet “Sanuk Thai News” på engelska. De har varit jätteduktiga på att spela sina roller som nyhetsankare, reportrar, borgmästare, kommun- och zooarbetare och personer som varit med om händelserna. Det blev många skratt när vi tittade på programmet eftersom de bar både peruker och mustascher och gick in för sin roll fint. De har gjort ett mycket bra arbete och hjälpt varandra på ett fint sätt.

Terminens sista vecka har varit ganska lugn för många då de följt sina planeringar och gjort färdigt arbetena inom i matte, svenska, geografi, religion, historia, fysik och engelska.

Vi har därför lagt extra energi på Europa så att alla i åk 5 kan var de 49 olika länderna ligger, och åk 6 och 9 kan nu även huvudstäderna.

Vecka 3

Alla, både nya och gamla elever/barn, börjar klockan 08.30 och slutar 10.00 på måndag den 15 januari. Alla föräldrar är välkomna under uppropet men vi önskar att nya föräldrar är kvar mellan 09.00-10.00 för information med rektor. Den morgonen får ni också er tid för inskrivningssamtal som kommer ske någon gång under dagen.

Idrott

Måndagar och onsdagar: År F-3 – Ingen idrott måndag v. 3

Tisdagar och torsdagar: År 4-9

Alla kommer ombytta i idrottskläder, har med sig vanliga kläder som ombyte. Glöm inte att smörja in era barn med solkräm på morgonen och skicka med en kräm att ha i skolan. Glöm inte att ta med en fylld vattenflaska, gymnastikskor, badkläder, handduk/sarong, badkläder och  myggmedel.

De veckor vi har thaiteman så faller ett idrottspass i veckan bort. Vi meddelar om detta i veckobreven!!!

God jul och Gott Nytt År! Vi ses 08.30 måndagen den 15 januari!

 

Önskar personalen på sanuk