Skip to content

Veckobrev 8 – Huay Yang

Veckobrev v 8 – Huay Yang

Denna vecka har vi dansat thai dans. Vi har prövat på olika spännande handrörelser och dansat i cirkel tillsammans. Dansläraren kom med vacker traditionell thai klädsel och rörde sig graciöst med sin dans. I kursplanen för idrott och hälsa ingår det att kunna takt och rytm i lekar, danser och rörelser till musik.

På storsamlingen avtackade vi flera barn som lämnar oss denna vecka. Därefter fick vi se uppvisning av pojor och tillverka egna pojor som barnen får leka med på rasten på skolan och ta hem till Sverige när de lämnar oss.

På thaikurserna har vi bland annat lekt “Under hökens alla vingar kom” med thailändska namnen på färgerna och även samarbetat med matematik kring siffrorna på thailändska.

Idrott nästa vecka

Stationsgympa på onsdag 9.00 för alla

Barnklubb/förskola/förskoleklass

Den här veckan har vi lärt känna thaisiffrorna 0-9. Barnen hade många intressanta kommentarer vad de liknade. Siffran tre såg ut som en elefant och nummer fyra som en rutschkana! Några målade siffrorna med vit flaskfärg på svart papper och det fanns även möjlighet att rita formerna i sand.

Inom vårt RAR-arbete träffade vi trollen som upptäcker att tillsammans är bättre än att vara ensam, något som flera barn återkopplade till vid flera tillfällen under den dagen. Det är ovanligt varmt nu så vi har passat på att bada extra länge och erbjuda vattenlek utanför förskolehuset.

Åk 1

Denna vecka har vi lärt oss hur det var att leva i Sverige förr i tiden.Vi har tränat massor på tiokompisarna och nu börjar de befästas. Vi har även sett om tiokompisar på serien Mattelandet.

Åk 2-3

Den här veckan har vi fortsatt med att jobba med tidsbegrepp. Både hur man använder det i vardagen och hur man räknar med tid. Barnen har varit nyfikna och det är alltid spännande att vara med när barnen världsomfattning vidgas.

Åk 4-5

Den här veckan har vi jobbat på med våra planeringar och fått väldigt mycket gjort. Inom matematiken fortsätter några att jobba med vikt och volym medan andra jobbar med att ställa upp tal och använda sig av både gånger och division. Jobbar vidare med medeltiden inom SO samt att några har lärt sig om planeter i NO.

Åk 6-9

Den här veckan har flera arbetat intensivt med matematik. Både med obekanta tal, ekvationer och bråk. Vi har även arbetat med Frihetstiden och att skriva olika texter både återberättande och instruerande.

Tack för denna vecka!

Vänliga hälsningar Personalen på Sanuk