Skip to content

Veckobrev 50 – Huay Yang

Veckobrev 50 – Huay Yang

Denna vecka har vi haft Luciatåg ala Thaistyle! Rosa luciakronan var gjord av sugrör, saronger och Sanuk t-shirts på barnen. Vi bjöd in byn som fick njuta av barnens sång och därefter njöt alla av lussebullar, kaffe och saft.

Under veckan har vi också arbetat med sista bokstaven i RAR, Respekt för sig själv.

Vi gjorde en lek där alla var uppdelad i fyra led, den bakre i ledet sprang fram, sa sitt namn och något denne är bra på, därefter kom nästa elev fram etc. En del tycker det är lätt att lyfta sig själv, en del tycker det är svårt att komma på bra saker om sig själv. Viktigt att träna på tycker vi från Sanuk.

Idrotten bestod av Röris för de yngre barnen och hinkboll för de äldre barnen. Alla avslutade vi i poolen.

Veckan avslutades med RAR arbete, barnen delades upp åldersblandade grupper och skapade en egen tecknad serie kring värdegrunden.

Kostnader för buffén:
För sanukeleverna kostar det 275 thb/ per person och för alla andra kostar det 375 thb / person. Vi kommer att få en fin buffé med olika thairätter och färsk frukt. De kommer också att göra en välkomstdrink till oss alla. Försök att ha med er jämna pengar. Ni betalar till restaurangen på plats.
Jack beach önskar oss varmt välkomna på torsdag!

Idrott

Tis: Linedance och stationsgympa. Badkläder redo under!
Tors: Linedance och stationsgympa. Badkläder redo under!

Barnklubb/ Förskoleklass

Veckans bokstav har varit Å och vi ljudade bokstaven och hittade många ord som har Å i sig. Vi klippte och klistrade fina Alfons Åberg figurer som nu pryder vår vägg. Vi fortsätter dela upp korta ord i språkljud och har även arbetat lite praktiskt med matte, vi har bla gjort egna klockor. Så nu vill barnen hem och ställa klockan på den tid som de vill gå och lägga sig på 😉 Mycket lek och samarbete med de större eleverna har det blivit i sandlådan. Pärlat armband med vår veckodagsfärg och pratat om vad färgerna heter på Thai har vi också hunnit med. Mycket roligt har vi 🙂

Åk 1-3

Vi har spelat matematikspel som finns längst bak i avklarade matematikböcker. Flera barn har nämligen räknat ut sina matematikböcker och känner sig nöjda över detta!
Vi har sett på Mattelandet och lärt oss att dela upp tal.

Vi har dagligen tystläsning. Det har även läst med inlevelse två och två.

Brev hem till klassen i Sverige skapas på ipad och datorer. Vi har sett på Lilla Aktuellt skola och reflekterat och diskuterat kring det.

Vi tränar på veckodagar och julklappar på engelska både två och två och enskilt.

Åk 3-6

I veckan har vi jobbat med flera olika delar inom svenskan. Bland annat så har vi gått igenom strukturen för hur man skriver en berättande text med bland annat personbeskrivningar och hur man bygger upp en berättelse. Några korsord har också blivit gjorda. Där lärde vi oss många ord.

I matematiken har vi tittat på några nationella prov och även jobbat med stor tal i addition och subtraktion. Det har gått bra och eleverna visar att de har förståelse för sina matteuppgifter. En del geometri har det också varit, där vi tittat på geometriska former och olika begrepp.

När det kommer till SO och NO så har vi jobbat mycket historia i allt från forntid till stormaktstid. Det har varit spännande uppgifter och orsaker och verkan och olika jämförelseuppgifter. Några har också jobbat med kartuppgifter. Bland annat har vi tittat på Island. Inom religion har vi fått fördjupa oss både i kristendom och buddhism.

Åk 6-9

Vad passade bättre denna Luciavecka  än att diskutera den omtalade Åhlensreklamen i Sverige. Kloka tankar ventilerades och intressant att höra ungdomarna berätta vilka olika regler man har på hemskolan kring Lucia. I veckan har det också arbetats med korallrev och människokroppen. I svenska har det tränats inför kommande nationella prov. Några har arbetat med grammatik i engelska och svenska. Lite syjunta och konstnärsatalje har det också blivit då man virkat, broderat och slutfört bilduppgifter. Vackra bilder pryder nu klassrumsväggen.

 

Ha en fin fortsatt vecka så syns vi nästa vecka!

Hälsningar personalen på Sanuk!