Skip to content

Veckobrev 48 – Huay Yang

Veckobrev 48 – Huay Yang

Denna vecka har vi haft thaitema med frukter. Vi har smakat på olika frukter och lärt oss namnen på dessa. Vi fann några favoriter och några banditer!

Vi har lekt en lek som heter amöban där evolutionen är med. Från amöba, kackerlacka, kanin, gorilla till superman. Vi hade väldigt roligt på storsamlingen med alla amöbor.

Stafetter i vattnet med 33 barn gick över förväntan. Positiv energi och massor med samarbete, i lagen var alla åldrar blandade och alla utövade momenten utifrån sin nivå.

Varje dag sjunger vi julsånger på samlingarna!

Barnklubb

På barnklubben denna vecka har vi både byggt lego och byggt koja. Vi har haft besök av 1:or som har läst för oss och vi har badat en hel del, både själva och varit med på skolans idrottslektion som var i skolpoolen.

Nästa vecka:

Tisdag: Tempelbesök. Bär er Sanuk t-shirt, shorts/kjol över knäna eller använd en sarong för att täcka. Bär ej orange färg då det är munkarnas färg.

Torsdag: Idrott thailändsk hinkboll. Ha badkläder redo under!

Åk 1-3

Full styrka i klassrummet Vi är nu 12 barn i åk 1-3.

Vi har försökt finna lite julkänsla i vårt tropiska paradis genom att måla, klippa och klistra ljusstakar samt lyssnat på julmusik.

På lektionerna tränar vi läsning både tystläsning och högläsning.

Vi lyssnar på saga tillsammans och har lärt oss att det ofta är tre ting i en saga, till exempel tre prinsessor, tre häxor. tre troll.

Vi lär oss ljuda och stava, vända bokstäverna åt rätt håll och bygga meningar som avslutas med punkt. Vi formar många bokstäver och tänker på hur vi fattar pennan för att underlätta skrivandet.

En del lär sig om kroppen, hjärtat, blodet och sinnena.

Några fortsätter med sin träning av multiplikationstabeller och många skriver dagböcker om hur det är att bo och leva i Thailand.

Åk  3-6

I svenska har vi jobbat med läsförståelse och läst skönlitteratur.

Inom matematiken har vi tränat på både addition och subtraktion, även bråk har arbetats med. Några har arbetat med skala och det kan vara lite knepigt ibland.

Vi har tittat närmare på medeltiden och hur man levde som riddare. Även Ljud och hörsel har vi jobbat med och även utfört 2 experiment för att se hur ljud förflyttar sig.

På engelskan har vi bland annat inrett ett drömrum och namngett sakerna. Vi har också övat glosor och tränat på hur man skriver meningar på engelska.

Åk 6-9

Eleverna har under veckan arbetat flitigt med sina planeringar. Det märks att det är betygstider hemma då många av eleverna gjort prov och slutfört uppgifter som ska skickas hem.  I matematiken är det många som arbetar med geometri. Det räknas både area, volym  och omkrets på många olika figurer. Uppgifterna kan vara riktigt kluriga och det är roligt att höra hur eleverna resonerar sig fram till svaret. De är också duktiga på att hjälpa varandra. I religion läser gruppen passande nog om olika världsreligioner, vi ska nämligen på studiebesök i templet på tisdag.

 

Njut av helgen!

Hälsningar personalen på Sanuk