Veckobrev 12 – Huay Yang

Denna vecka har förskolehuset flyttat in till skolhuset. Vi är nu en liten skola och vi gör nästan allting tillsammans. Rasterna leker alla barnen tillsammans och det är en fröjd att höra alla barnens gemensamma skratt!

På idrotten tog vi en skön promenad där vi såg mango på träden skyddade av tidningspapper, kvinnor som lagade fiskenät och massor av höns och kycklingar. Promenaden avslutades på stranden. Efter lite vätskepaus körde vi bootcamp, samarbete två och två. Vi fick bada i havet och äta frukt i skuggan på stranden. Därefter hämtade en bil oss och tog oss hem. Det blev så lyckat så att vi nästa vecka kör favoriter i repris, men utan skjuts hem – vi orkar gå tur och retur!

Vi har jobbat mycket med RAR,vår värdegrund. Massagesagor två och två, uppmärksammat saker vi är bra på samt tränat naturlig kroppskontakt med en kroppsdel mot kroppsdel lek. Vi har också svalkat oss också i poolen tillsammans. På storsamlingen lät vi föräldrarna pröva på våra RAR lekar. Tillsammans är vi bra på mycket!

Veckan avslutade vi med dans och sång tillsammans. Vi sjöng på thailändska, rappade veckodagarna på engelska och dansade en övning som heter “Robot och slajm”.

Idrott onsdag

ALLA promenad tur och retur till stranden.
Träning på stranden och bad.
Kom ombytta med badkläder under och gympakläder över.
Smörj in med solkräm hemma.
Medtag vattenflaska och sarong.

Barnklubb/förskoleklass

Vi har lekt med ballonger och byggt många figurer av plus-plus. Språkträning har varit fokus och vi läst en hel del böcker.

Förskoleklassen har övat på att skriva meningar med stor bokstav i början och avslut med punkt.

Åk 1-5

Vi samlar fakta om Thailand, tränar läsförståelse, tränar på att artikulera när vi har högläsning. Repeterar multiplikationstabeller, renskrivning av texter på dator och formar fina bokstäver. Ja vi arbetar på med massor av olika spännande områden!

Tack för näst sista veckan!

Vänliga hälsningar Personalen på Sanuk