Skip to content

Veckobrev 49 – Huay Yang

Veckobrev 49 – Huay Yang

Denna vecka har vi verkligen jobbat på utan avbrott. Alla verkar ta tillfället i akt och försöka göra sitt allra bästa. Det är en fröjd att se hur barnens engagemang och entusiasm smittar av sig, både på stora och små.

Utöver de ordinarie aktiviteterna under veckan har vi fått möjlighet att prova på yoga, tack vare en förälder som ställde upp och instruerade både barn och vuxna som är knutna till skolan. Ett mycket uppskattat inslag som var nytt för många. Många uttryckte spontant att det var roligt och vi var alla överens om att det var riktigt jobbigt.

Vi pedagoger gjorde även en spännande upptäckt, nämligen att barnen var osedvanligt lugna resterande tid av dagen. Kanske var det yogans förtjänst? Hur som så kommer vi säkert att genomföra yoga vid fler tillfällen och då ska det bli spännande att se om effekten återuppstår.

Under torsdagens storsamling hjälptes föräldrar, barn och pedagoger åt att tillverka poijor. Ett mycket lyckat tillfälle där barn och föräldrar fick möjlighet att mötas och samverka på ett fint sätt. Vi håller tummar för att alla tränar riktigt flitigt så att den återkommande eldshowen, som ofta ges på kvällarna nere på stranden, får fler aktörer. Tänk vilken härlig syn det skulle kunna bli!

Förskola och barnklubb

Förskolan/barnklubben har hälsat två nya barn välkomna. Vi har fortsatt att jobba med rim och ramsor. Utöver rimmandet målar vi mycket. Vi har bland annat lärt oss att blanda olika färger, målat och vikt papperen dubbelt. Barnen blir alltid lika fascinerade när de viker upp sina papper och upptäcker alla vackra mönster som uppstått.

Skola

Precis som vanligt är det många olika ämnesområden i omlopp i våra klassrum då vi har flera åldersgrupper som går på skolan. Några av våra yngre elever har arbetat flitigt med handarbeten de haft med sig från hemskolan, några har fördjupat sina kunskaper om stenåldern och bland annat skrivit faktatexter och tittat på film, ett par elever har genomfört olika typer av konversationsövningar på engelska.

De äldre skolbarnen har arbetat med vattnets kretslopp, den nya tiden och boktryckarkonsten. Någon har gjort en Powerpoint-presentation om Thailand och ett par elever har diskuterat djur och djurhållningsetik på engelska. Väldigt många, bland de äldre eleverna arbetar med att mäta vinklar och gradskivor.

Samtliga barn har skrivit fakta om yoga och poijtillverkning.                            Ja vi har ett härligt myller av aktiviteter som pågår…

Nu ser vi fram emot nästa vecka. Då är det Lucia. Undra hur det kommer att bli i Thailand?

Varma hälsningar

Personalen på Sanuk