Skip to content

Veckobrev 48 – Huay Yang

Veckobrev 48 – Huay Yang

Ny vecka, nya möjligheter, nya elever och i och med alla dessa elevtillskott har vi även fått en ny lärare, Rebecka. De nya eleverna har funnit sig väl tillrätta och blivit fint mottagna av de som gått på skolan ett tag.  Denna vecka har vi gjort en gemensam utflykt till en nationalpark där vi vandrade upp till ett vattenfall. En ganska krävande vandring gjorde att belöningen, som var i form av ett bad i vattenfallet. Kändes underbart! På utflykten deltog hela skolan och man ser verkligen hur barnen tar hand om varandra och trivs ihop, från de allra yngsta till de äldsta. Kul tycker vi! Vi har också haft besök av fyra killar från Sverige som berättade om sin resa hit till Thailand. Killarna har nämligen cyklat hela vägen och deras slutdestination är Phuket. Under sin resa har killarna samlat in pengar till stiftelsen HAPPY CHILD. Pengarna ska gå oavkortat till ett barnhem på Phuket. Läs mer om detta på happytour.se och eller barnhem.org. Om du vill skänka en slant finns alla uppgifter på dessa hemsidor.

Förskola och barnklubb

Förskolan har jobbat en del med rim och ramsor, vi har spelat rimmemory och övat på rim på iPaden. Vi har målat fina målningar med vattenfallet som motiv. Vår 6-åring i förskoleklassen har arbetat med sammansatta ord, siffrorna 1-6 och bokstaven L.

Skola

Skolbarnen har funnit sig tillrätta i klassen och kommit igång bra med sina arbeten. Att få nya klasskompisar och ny lärare gör ju att det blir en lite nystart. Denna har vi klarat bra! Idag har vi haft Röris och avslutat dagen med bad i poolen! I klassrummen jobbas det för närvarnade för fullt med bland annat vikingatiden och att skriva reportage bland de äldre barnen medan de lite yngre tränar på att skriva bokstäverna med rätt skrivriktning och den analoga klockan.

Varma hälsningar

Personalen på Sanuk