Veckobrev 12 –  Huay Yang

Det har varit en riktigt varm vecka, uppemot 37 grader i skuggan vissa dagar. I skolan finns skön luftkonditionering, så när vi går ut på rast känns det som att bli omsluten av en blöt och varm yllefilt. Det blir mycket vattenlek på rasterna. En hel del elefanter har promenerat omkring på skolområdet under veckan. Det är inte så skrämmande som det låter, för det handlar om ganska små elefanter.

Idrott
På tisdagen tränade både förskola och skola vattenvana och simning i poolen. Torsdagens lektion ägnades åt gympa till musik.

Förskolan
Vi har lekt lekar under temat elefanten, till exempel “En elefant balanserade”. Då utmanade vi barnen att räkna hur många elefanter vi var, fast på thai. “Bockarna Bruse” gjordes om till “Chang Bruse”, en saga om de tre elefanterna som vill gå över bron men blir stoppade av det elaka trollet. Först sjöng vi den samtidigt som vi dramatiserde med leksakselefanter, en bro och det elaka trollet, sedan dramatiserade barnen själva. Titta gärna på bilderna på hemsidan. Under veckan har vi även övat mycket på att klippa. Barnen har klippt och limmat i massor. Det har även lekts mycket med vatten och sand. Om man blandar dessa två kan man göra pannkakor! På torsdagen kom en elev från skolan in på förskolan och läste upp en saga han skrivit. Detta inpererade förskolebarnen till att själva rita, “skriva” och läsa upp för varandra.

Skolan
Skolgruppen består nu av bara sju elever. Det är lugnt och mysigt att kunna jobba i sin egen takt tillsammans med kompisar i olika åldrar. Eleverna har jobbat med allt möjligt, bland annat magnetism, rymden och kristendom.

Samlingar
Skolbarnen har tränat samarbete, bland annat genom att rita teckningar tillsammans där båda eleverna har hållit i pennan. Utan att prata skulle de rita ett hus – svårt! Vi har också sett på Lilla Aktuellt samt haft massage och sångsamling tillsammans med förskolan. På storsamlingen tackade vi av ytterligare två elever. Barnen visade också upp vad de lärt sig under veckans thaitema, elefanten.

Thaitema
Vi har lärt oss om den asiatiska elefanten, som  är Thailands nationalsymbol. Förskolebarnen har skapat egna elefanter som har fått både namn och personlighet. De har också sjungit och dramatiserat om elefanten. Skolbarnen har skrivit faktatexter om elefanter samt ritat teckningar till dessa. På storsamlingen berättade de om det ståtliga djuret och föräldrarna utsattes sedan för ett test för att se hur mycket de kom ihåg.

Trevlig helg
Nina, Lalla, Cicki och Maja