Skip to content

Veckobrev 5 – Huay Yang

Veckobrev 5 – Huay Yang

Morgonsamling
Fina Thailandsböcker och snäckhalsband – ett minne för livet! Fyra härliga skolelever och två mysiga förskolebarn tackades av på veckans storsamling.Vi har också fått lyssna på en dansk läkare ifrån Bangkok Hospital, som lärde oss mer om handhygien och rabies- vaccin i Thailand, intressant! Denna vecka har vi också pratat och diskuterat många olika åsikter och värderingar.

Idrotten
På idrotten har vi gjort olika samarbetsövningar och sist men inte minst spelat brännboll tillsammans. Inte varje dag man får använda kokosnötter som koner och badbaljan till brännplatta, det är bara fantasin som sätter gränserna!

 
Förskolan
Vi har haft en lite blåsig och regnig vecka som blir lite kortare än vanligt pga studiedagen på fredagen. Inget bad i det lite för stormiga havet, men dock mycket lek med regnvatten och lera. Vi har undersökt olika föremål vi funnit utomhus, t ex kottar, stenar, plastbitar, glasbitar och en stor kokosnöt. Vi fyllde hinkar med vatten och undersökte vilka som flöt och vilka som sjönk till botten. Förvåningen var stor bland barnen när den stora kokosnöten flöt och den lilla glasbiten sjönk – det trodde de aldrig.

Vi valde att inte följa med skolan till Dogs Rescue på onsdag morgon, men de äldsta barnen fick själva välja att följa med i föräldrars sällskap, vilket tre av barnen gjorde. När de kom tillbaka berättade och visade de bilder på när de kelade med små valpar.  

1-9:an
Alla elever har arbetat väldigt bra under veckan och låtit flitens penna glöda! De yngre barnen har arbetat med läsförståelse i svenskan och skrivit berättelser, räknat volym och symmetri i matten och bl a läst om Sveriges fåglar.

De lite äldre eleverna har arbetat med nya ord och fraser i engelskan, läst om Sveriges statsskick och tränat på att skriva inledning till sin egen självbiografi. Dessutom fick vi alla ta del av Madame Kathrins härliga och medryckande musikundervisning på engelska. Med hjälp av sång, musik och bilder fick hon alla att sjunga med.

Vi har lärt oss fler ord på thailändska, men framförallt har vi lärt oss om Kokospalmen och allt man kan göra utav den: såsom möbler, sopkvastar och dörrmattor. Av kokospalmen kan man också få kokosolja, kokosfett och göra goda kokoskakor!

Veckans lilla utflykt gick till Dogs Rescue Center, mitt inne i Huay Yang. Här fick vi träffa Mia, som driver stället tillsammans med sin man och thailändska kollega. Åh, vilka supersöta hundvalpar! Helt bedårande! Många av barnen ville och fick hålla i de små liven och var helt lyriska efteråt! Ett roligt avbrott i det egna arbetet och en perfekt uppgift att skriva om väl tillbaka i skolan igen…

Så vill vi önska alla en riktigt skön och avkopplande långhelg!

Hälsningar Lina, Ulla, Katarina och Anna

Sanuk Huay Yang