Skip to content

Veckobrev 8 – Hua Hin

Veckobrev 8 – Hua Hin

Denna vecka har de som går 17 veckor eller mer, på Sanuk, haft sportlov och vi har varit 11 elever på grundskolan. Alla på förskolan och i förskoleklass har haft lov. Efter lovet så har vi minskat med en grupp och lite förändringar har gjorts för oss som går kvar på skolan. På måndag på morgonsamlingen nästa vecka så träffas alla på plattan mellan husen för ett upprop. De som gick i Marias grupp går nu över till Niklas grupp, de andra grupperna är oförändrade.

Veckans morgonsamling startades med att vi satt oss i en ring för att göra en avspänningsövning. Vi lyssnade på lugn musik samtidigt som vår lärare berättade för oss vilka kroppsdelar vi skulle spänna och när vi skulle slappna av i dem. Vi började nere ifrån tårna och fortsatte sedan med resten av kroppen och avslutade med att vi skulle spänna hela vårt ansikte så det liknade ett russin. Just denna avspänningsövning kallades för pinnen och persikan.

Vi har också haft samarbetsövningen kroppsdel mot kroppsdel. Vi delade in oss i två lag, tjejerna mot killarna. Laget ska tillsammans hålla så många lappar som möjligt mellan sina kroppsdelar. Det kan tillexempel vara hand-fot, arm-armbåge eller panna-axel. Om man tappar en lapp eller inte har någon kroppsdel ledig till att hålla lappen är övningen slut. Då räknar man antalet lappar som man klarade tillsammans i laget. Laget med flest lappar vinner. Det blev oavgjort mellan tjejerna och killarna.

Thaitemat bestod av att vi skapade fina mandalasmönster av både naturmaterial samt av våra kroppar. Vi började tisdagen med att vi fick titta på lite olika exempel på hur det kan se ut när man gör mandalamönster med sina kroppar samt även fått berättat för oss vad mandalamönster är för något. Vi gick sedan ut och samlade på oss naturmaterial som vi kunde finna runtomkring oss. Ganska omgående öppnade himlen sig och det öste ner så vi fick springa in och vänta ut regnet. När vädret tillät oss gjorde vi färdigt våra mandalas, både i naturmaterial och med våra kroppar. Allt detta fotograferades och lades sedan in i våra thaiböcker.

På idrottspasset hade vi tabata. Alla gjorde verkligen sitt bästa och vi var svettiga och trötta men väldigt nöjda efteråt.

Även den här veckan har vi tittat på lilla aktuellt skola och diskuterat veckans nyheter.

 

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2019-2020

Nästa vecka

Idrott

Malins grupp, förskolan och förskoleklass har idrott på måndag.

Niklas och Marcus grupper har idrott på torsdag.

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Thaitema

Mangrove Forest

Vi har arbetat under en längre tid med hållbar utveckling, vattnets kretslopp och miljö. Vi avslutade förra veckan med att städa stranden tillsammans med Trash Hero och nu vill vi undersöka den fina Magroveskogen som finns här i Thailand och som är så viktig för miljön och den biologiska mångfalden.

Därför ska vi på tudiebesök till Mangrove Forest i Pranburi på tisdag och onsdag nästa vecka. På måndag får ert barn med sig en lapp om detta så ni vet vilken dag just ert/era barn ska åka på detta studiebesök. Dessa dagar har alla som ska iväg ha på sig sina sanuktröjor.

 

Ha en underbar helg och väl mött på måndag!

 

Önskar personalen på Sanuk