Skip to content

Veckobrev 51 – Hua Hin

Veckobrev 51 – Hua Hin

Denna vecka gick vi fyra dagar tillsammans och hade vår väldigt mysiga julavslutning på torsdagen där vi tackade av hela tolv stycken av våra elever. På avslutningen efter att vi hade haft våra avtackningar startade vi vår vernissage för familjerna där de alla fick titta på vad vi jobbat med under vårt RAR-arbete. De äldre barnen hade sin del inomhus och de yngre barnen hade sin utställning utomhus. För att vi skulle bjuda på en fullvärdig vernissageupplevelse passade vi på bjuda på lite snacks. När vernissagen var avklarad fick vi alla gå på en tipsrunda i julens tecken.

Under veckan i övrigt har vi även hunnit med att på måndagen mjukstarta veckan med penselmassage för oss äldre elever. På tisdagen och onsdagen fick vi yngre barn och elever massera varandra till två juliga massagesagor.

Under onsdagen delade vi in skolan i fyra olika julpysselstationer där vi pysslade till en Rudolf, en garntomte, en julgran samt en tomtehanddocka. Resultatet av vad vi lyckades pyssla fram fick vi ta med oss hem så vi kunde pynta fint med dessa saker.

På veckans idrottspass har både de yngre och de äldre barnen gjort tomtesmyg. Det innebär att vi byggde upp en bana där det fanns en massa gömställen där nästan alla av oss skulle gömma sig så nära tomtarna vi kunde under tiden lekledaren räknade till fyra. Efter fyra var uppräknat tittade tomtarna upp och de av oss som tomtarna kunde se fick snällt gå tillbaka till ursprungsplatsen för att försöka ta oss framåt igen i nästa runda. Målet var att ta sig fram till tomtarna, ta en bönpåse och sedan lyckas med att ta sig, med hjälp av alla gömställen, tillbaka till startpunkten utan att upptäckas av tomtarna.

 

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2019-2020

Förskola + F-3

Den här veckan har förskolan, förskoleklass och årskurs 1-3 arbetat mycket tillsammans. De yngsta barnen har sytt klart sina dukar. Alla har målat julteckningar med en elvisp och målat pusselbitar med snögubbsmotiv som vi byggt ihop till en tavla.

Vi har arbetat med programmering. Vi har programmerat varandra och även vår BeeBot som vi döpt till Sanuk Bi. En BeeBot är en robot som man programmerar genom enkla knapptryckningar. Därefter förflyttar den sig i olika riktningar av de förinställda knapptryckningarna. Programmering tränar barnen att tänka logiskt.

Vi har tittat på Livet i bokstavslandet och arbetat med eget arbete.

På morgonsamlingarna har vi haft samarbetslekar och massage. Vi har läst två olika julsagor där barnen masserat varandra efter instruktioner i sagan. Vi har också läst i vår högläsningsbok och samtalat om innehållet.  

Åk 2-4

Vi har i veckan jobbat med bland annat läsförståelse och engelska. Läsförståelsen har vi gått igenom och diskuterat olika svarsalternativ då det inte alltid är självklart vad som är rätt, vi har också diskuterat hur vi kan hitta svaren i texten. Genom en av texterna kom vi in på Columbus, vad han gjorde och vad det ledde till. Vi passade även på att kolla av lite geografi när vi pratade om världsdelar.

I engelskan jobbade vi muntligt och lärde oss mer om julen och ord tillhörande den. Där försökte vi lista ut vad de engelska glosorna betydde på svenska genom att förklara dem på engelska.

Några har testat NO tillsammans med de yngre grupperna där de jobbade med programmering.

Åk 4-7

Vi har under måndagen försökt jobba ikapp så vi ligger i fas fram till jul i respektive ämne. Vi har därav haft mycket fokus på egen planering. När vi blivit färdiga så vi ligger i fas har vi fått jobba med hur man bygger upp de olika delarna i en berättelse, Vissa av oss har i par fått  lösa matematikprovet kängurun.

Under vår egen planeringstid har vi jobbat med saker som temperatur och tiondelar i matematik, snapphanarna och vasatiden i historia, läsförståelse i engelska och lag och rätt i samhällskunskap.

Vecka 2

Idrott

Marcus och Niklas grupp har idrott på torsdag.

Förskolan och förskoleklass har idrott på fredag.

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong.

Ha ett underbart lov så ses vi igen onsdagen den 8 januari klockan 08.30. Dagen börjar med upprop 08.30 och slutar 10.00 för alla barn och elever. Därefter har pedagogerna inskrivningssamtal hela dagen. Rektor har informationsmöte med nya föräldrar mellan 09.00 och 10.00. Inskrivningssamtalstiderna hänger denna dag på anslagstavlan mellan skolhusen.

 

God Jul och Gott Nytt År!

 

Önskar personalen på Sanuk