Skip to content

Veckobrev 34 – Hua Hin

Veckobrev 34 – Hua Hin

I måndags började en skara pirriga elever som fick lära känna varandra med hjälp av olika namnlekar i stor grupp och sedan i sin egen lilla grupp. Varje morgon börjar med en morgonsamling och där lär vi känna varandra, samarbetar och diskuterar olika frågor. Denna vecka har vi, förutom namnlekar, gjort en samarbetsövning där barnen ställt sig i storleksordning utan att prata. Det gick hur bra som helst! Vi har också lekt en evolutionslek som går ut på att vinna “sten, sax, påse” för att gå vidare ett steg i utvecklingen. På storsamlingen så fick föräldrarna vara med och köra några namnlekar och därefter så gjorde vi en mingelövning som heter “Politikern”. I denna övning samtalar man med varandra och man får inte svara ja eller nej, då åker man ut. Vi hade några riktigt proffsiga politiker i föräldragruppen.

På idrotten har vi lekt svanskull, sista paret ut och haft en tuff men rolig hinderbana. Efter idrottspassen har vi tagit ett svalkande dopp i poolen.

Veckan avslutades med ett gemensamt bildpass och sång.

Förskola/ Förskoleklass

Första veckan i förskola och förskoleklassen har vi fokuserat på att lära känna varandra genom olika lekar, skapa självporträtt i olika material samt pratat och ritat om sin familj. Alfabetet är något som intresserar barnen och då har vi börjat med veckans bokstav, denna veckan har vi arbetat med bokstaven A på olika sätt samt kollat på olika filmer om bokstaven.

Åk 1-3

De första två dagarna, innan vi lärt känna varandra, var det tyst i gruppen och alla observerade mer än att prata och ta kontakt. Men redan tredje dagen började blygheten försvinna och gruppen har börjat hitta varandra och nu är det full rulle på alla sätt och vis, roligt!

Alla har fått en individuell planering så vi har tränat på att följa den, hämta arbeten och bocka av när man är klar. När pedagogen gått igenom arbeten ska eleverna se efter om det finns något att rätta. Vi har tränat på att ”lära sig lära” och att driva sin egen arbetsprocess framåt.

Vi har hunnit med en hel del, några sidor i matematikböckerna och genomgång. 3:orna har börjat med 1000-tal och vår åk 1:a tränar på att forma siffror. Vi har läst, tränat på ordklasser och gjort ett kapitel i engelskaboken och glostränat. I SO har vi haft samhällskunskap. vi har läst, samtalat och svarat på frågor om “samhällen” och grupper i samhället och sedan fokuserat på olika “familjer”. Familjer kan verkligen se olika ut. En del har en mamma och en pappa, några har till exempel två mammor, eller halvsyskon och bonussyskon.

Åk 4-7

Nu har äntligen skolan kommit igång efter ett helt sommarlov av längtan. Vi började i måndags med lära-känna-varandra-lekar och det var väldigt blyga elever som startade veckan. Detta stod sig till onsdagens förmiddagspass när vi körde bikupor i klassrummet. De fick då i smågrupper diskutera vad de föredrog av olika ord (exempelvis godis vs. glass och biokväll vs hemmakväll). Där och då försvann all tidigare blygsamhet och det blev väldigt livliga diskussioner. Vi har även under veckan pratat om etik och eleverna har fått diskutera hemma om vilka regler som gäller där och sedan fick de, i smågrupper, försöka hitta skillnader och likheter. Avslutningsvis fick de försöka enas om vad ett gott liv innebär där ord som vänner och familj stack ut som gemensam nämnare.

Nästa vecka

Idrott

Alla på skolan och förskolan har idrott på Torsdag

Dagen vi har idrott så kommer alla barn till skolan i träningskläder och har med sig vanliga kläder som ombyte. Smörj in era barn med solkräm på morgonen, skicka med vattenflaska, gymnastikskor, badkläder och handduk/sarong

Thaitema

På tisdag ska vi iväg på tempelbesök och då ska alla ha på sig sina sanuktröjor och flickorna har på sig en kjol eller byxor som täcker knäna. Har ni inte långa klädnader går det bra att ha med er en sarong istället.

 

 

Trevlig helg!

 

Önskar personalen på Sanuk