Skip to content

Veckobrev 14 – Hua Hin

Veckobrev 14 – Hua Hin

Nu har vi testat Zoom Meeting två gånger så att vi utan tekniska problem kan ha riktiga lektioner, samtal och genomgångar där. Det var roligt att se alla skolkamrater samtidigt. En av oss satt hemma i Sverige, kändes lite overkligt.

För att vi inte ska sitta för mycket framför skolböckerna eller datorn så har vi följt ett rörelsebingo. Det innehåller olika övningar, är det svårt att välja rörelse så har vi slagit tärning istället.

 

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2019-2020

Förskoleklass

Vi har arbetat med Vector en stund varje dag. Vi har lyssnat på högläsning och samtalat om texten och gjort olika skriftliga övningar. Vi har spelat pedagogiska spel och arbetat med matematik- och svenskhäften.

Åk 3-5

Vi har arbetat med olika typer av matematikuppgifter som Kängurumatte och problemlösningar. När vi har pausat i matten har det varit perfekt att titta på “Livet i mattelandet” eller spelat matematikspel. Vi har jobbat med läsförståelse och svarat på frågor och skrivit fakta om djur utifrån sexfältare i svenska. Vi har också tränat på vokaler och dubbelteckning.

I So har vi äldre eleverna arbetat med ekonomi. Vi har satt ihop två stycken olika budgetar. En studentbudget och en budget som kan passa när man arbetar. Klurigt men roligt att se olika sätt av ett budgetupplägg och vad andra tycker är viktigt/onödigt att köpa.

I engelska har några läst sagan om Pochahontas, översatt den muntligt och tagit ut egna glosor och skrivit nya meningar med hjälp av glosorden. Vi har också lyssnat på engelska låttexter, översatt texten till svenska och skrivit ner ord som saknas.

Hoppas ni alla har tittat på Lilla Aktuellt och rört på er mycket mellan pauserna.

 

Ha ett riktigt skönt påsklov så ses vi på måndag den 13 april vid skolans grind mellan 08.30-09.30. Glöm inte att ha med allt skolmaterial och uppgifter era barn har jobbat med.

 

Önskar personalen på Sanuk