Veckobrev 13 – Hua Hin

Första hela veckan är över där hemundervisning har bedrivits. Känns tomt och konstigt utan er elever här på skolan. Men vilket fantastiskt jobb ni har gjort där hemma och tack till er som skickat bilder till oss från ert skolarbete. Fortsätt gärna med det! Skicka bilder från olika sammanhang, när ni har paus, när ni arbetar teoretiskt men också praktiskt, för det är så roligt att få se er. Hoppas att ni alla har haft många rörelsepauser och roliga raster även om ni inte har så många att leka med.

Så fort vi får höra om nya förändraingar meddelar vi er familjer och så håller vi tummarna på att vi kan öppna upp igen så snart som möjligt!

 

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2019-2020

Förskola
Denna vecka har vi arbetat med lite olika stenciler som handlar om att följa mönster, färglägga efter siffror och spela spel. Utöver detta har vi tittat på bästa bokstaven och miniräknarna som ligger på UR.

Även lyssnat på böcker från appen Pollyglutt.

Under pauserna har det badats, kroppskontrollsövningar och spelats boll.

Åk F-2

Vi har vi under veckan arbetat mycket med addition och subtraktion. Förskoleklassen har arbetat med ett kapitel i Lyckostjärnan, både högläsning och i arbetsboken. Åk 1 och 2 har skrivit olika sagor.

Åk 3-4

Vi har fortsatt träna på de tredimensionella formerna, stapeldiagram och den digitala klockan genom att spela olika spel på elevspel.se. Vi har också tittat på ett avsnitt av livet i mattelandet. Vi har fortsatt med att skriva faktatexter. Den här veckan var det sköldpaddan vi skrev om. Utöver detta har det varit individuella uppgifter som vi har jobbat med.

Åk 4-8

Vi har i veckan startat upp ett arbetsområde med ekonomi. Där har det fokuserats på privatekonomi samt några svåra begrepp såsom ränta, bidrag, landsting och lån. Vi genomförde en videokonferens på torsdagen där vi kunde diskutera och besvara frågor. Annars har vi jobbat med våra egna planeringar i matte, engelska och svenska.

Tips att göra nästa vecka

Eftersom det blir en annan situation för eleverna att sitta själva och arbeta med sitt skolmaterial så vill vi uppmana barnen att ta paus när de känner att koncentrationen brister. 4 minuters rörelse räcker för att förbättra koncentrationen avsevärt!

Förslag på pausaktivitet kan vara:

Vi ses på måndag mellan 08.30-09.30, vid grinden, för lämning av färdigt skolarbete och hämtning av nya planeringar och arbeten.

 

Ha en riktigt fin och avslappnande helg!

 

Önskar personalen på Sanuk