Skip to content

Veckobrev 12 – Hua Hin

Veckobrev 12 – Hua Hin

Information gällande stängning av skolan på grund av Covid-19

Vi har på kvällen den 17 mars tagit del av direktiv från den Thailändska skolmyndigheten om att alla skolor i Thailand ska hållas stängda från och med den 18 mars, med anledning av spridningen av Coronavirus i landet. Inget datum är sagt när vi får öppna skolorna igen.

Från och med den 18 mars har alltså skolorna och förskolorna varit stängda.

Eleverna i förskoleklass och grundskolan har under onsdag-fredag denna vecka arbetat med sitt skolarbete genom hemuppgifter som sanuklärarna planerat upp och skickat med hem. Alla frågor som rör elevernas skolarbetete har föräldrarna tagit i dialog med respektive lärare, via mail, telefon eller messenger. Rektor på skolan är också kontaktbar på samma sätt för frågor. Lärarna är kontaktbara hela skoldagarna!

Barnen i förskolan och barnklubb har inte någon organiserad verksamhet från förskolans sida.

Eleverna har fått med sig planering, uppgifter och material att jobba med hemma under den stängda perioden.

Varje lärare har tagit kontakt med var och en av sina elevers vårdnadshavare. Vi vill att ni kommer någon gång på måndag mellan kl. 8.30-9.30 med förra veckans skolarbete och får en ny planering och nytt skolarbete med er hem. Skolarbetet kommer att delas ut utanför skolgrinden. Ta med en tygkasse att lägga materialet i.

Från och med torsdag den 19 mars får inga elever vistas på skolgården eller i skolan den stängda perioden. Utskrivningssamtal och avtackning sker på annan plats som vårdnadshavare och sanuklärare kommit överens om.

Så fort vi får nya direktiv från myndigheter så hör vi av oss till er föräldrar!

Från och med nästa vecka (v. 13) skulle vi bli oerhört tacksamma om ni kan maila bilder på era barn när de arbetar med sina skolarbeten hemma, eller var ni nu sitter någonstans, som vi kan lägga ut på vår hemsida. Gärna rast- och pausbilder också. Maila bilderna senast onsdag nästa vecka så vi hinner lägga upp dem på hemsidan. Maila till ert barns sanuklärare tack!

Dagarna i skolan

Eftersom skolan stängdes i onsdags så hade vi tyvärr bara två skoldagar tillsammans med eleverna på skolan. På måndagen startade vi dagen med avslappning. En lugn och skön start på veckan. Vi blir bättre och bättre på att spänna våra muskler för att därefter slappna av i dem.

Tisdagens idrottslektion hade vi på stranden. Vi värmde upp med doppboll och sedan hade vi friidrott. Vi hade höjdhopp, längdhopp, kast och kula. Vi fokuserade mycket på tekniken vid hopp och kast. Alltid lika kul att vara på stranden och ha idrott då förutsättningarna är annorlunda där mot vår skolgård.

 

Bilder från verksamheten hittar ni genom att gilla oss på Facebook/ Svenska Skolan Thailand och på hemsidan

https://svenskaskolanthailand.se/hua-hin-album-2019-2020

Förskola
Vi startade denna veckan med ett givande boksamtal där vi läste, diskuterade och reflekterade kring lilla djungelboken. Vi kom in på känslor och hur djuren kände sig i de olika situationerna som dök upp i boken. Vi fortsatte därefter med att titta på bästa bokstaven där veckans bokstav är L, vi ljudade och förklarade för varandra hur man skriver bokstaven och genom en stencil fick vi lära oss att skriva bokstaven.

Det finns en jättebra app som heter Polyglutt, det är en inläsningsapp och som ger barnen fantastiska möjligheter att utveckla sin språkutveckling.

Ladda hem appen “Polyglutt”

användarnamn: polyglutthemma

Lösenord: 987654321

Det finns även bra material på UR Play(SVT).

Bästa bokstaven

https://urplay.se/serie/183649-basta-bokstaven

Miniräknarna

https://urplay.se/serie/213774-miniraknarna

Tripp, trapp träd
https://urplay.se/serie/214417-ny-sasong-av-tripp-trapp-trad

Är det så att ni önskar mer material säg till så löser jag det.

Åk F-2

Vi startade veckan med att skriva och rita om helgen. Vår högläsningsbok just nu är Karlsson på taket.

Det har fokuserats mycket på läsförståelse och skrivande denna vecka. I år 2 har de börjat att arbeta med argumenterande texter. År 1 tränar mycket på att skriva hela meningar med stor bokstav i början, mellanrum mellan orden och punkt i slutet. Förskoleklassen har spelat olika spel som tränar på att läsa både korta ord och lite längre meningar.

Åk 3-4

Vi har jobbat med digitala klockan och räknat med tid. Vi har haft genomgång, tittat på livet i mattelandet – tidsakuten och lagt memory. Dessutom har vi arbetet med problemlösning i matematiken. Vi har skrivit om helgen i vår tankebok och både läst tyst och lyssnat på vår ljudbok.

Åk 4-8

Vi startade veckan med att titta på Lilla Aktuellt med efterföljande diskussion. Nyheter som togs upp var så klart om coronaviruset och vad som händer i Sverige om det leder till att skolorna behöver stänga. Det togs även upp hur man kan prata om viruset om man känner sig orolig.

På tisdagens Talking Tuesday pratade vi om “My passion”. I klassen hade vi olika passioner, tex träning, mat, bakning och film.

Vi har annars jobbat på med våra planeringar som bland annat har innefattat teknik med telefonens historia, hur skog kan förädlas till papper, religion med både kristendom och judendom. Fyror och femmor har även börjat läsa om ekonomi vilket vi kommer bygga vidare på under nästa vecka.

Tips att göra nästa vecka

Eftersom det blir en annan situation för eleverna att sitta själva och arbeta med sitt skolmaterial så vill vi uppmana barnen att ta paus när de känner att koncentrationen brister. 4 minuters rörelse räcker för att förbättra koncentrationen avsevärt! Förslag på pausaktivitet kan vara:

 

Ha en riktigt skön helg!

 

Önskar personalen på Sanuk