Veckobrev 8 – Hua Hin

 

Vi har firat det Kinesiska nyåret med lyktor, rökelse, sång och glass! Eleverna har fått lyssna till berättelsen om hur djuren i den kinesiska sodiaken blev tilldelade varsitt år. De har också fått veta vilket djur de själva är och vilka egenskaper som är speciella för dem.

På storsamlingen spelade de yngsta barnen upp ”Petter och hans 4 getter”. Detta för att det nya året är just getens år. Vi hade avtackning för de elever som slutar den här veckan precis som vanligt. Under veckan har det pågått en talangjakt på rasterna. De elever som vann tävlingen visade upp sitt bidrag till publikens jubel. Dessutom skickade vi iväg raketen som de yngre barnen skapat under veckan.

Idrotten den här veckan har vi haft tillsammans. Vi har lekt kinesiska muren, gjort samarbetsstafett och haft stationsträning. Det är verkligen underbart att hoppa i poolen efter ett svettigt idrottspass.

 

Förskola/Förskoleklass

Vi har prövat på att göra bilder genom att måla på garn och dra garnet mellan två papper. Astronaut- och rymdbilder har målats och pyntats med foto. En stund varje dag har vi ägnat oss åt att öva in ”Petter och hans 4 getter.

Tillsammans med barnen i Malins klass byggde vi vår fina rymdraket. Vi blev inspirerade av de äldre eleverna och deras skulptur Leif. Eftersom vi jobbar med rymden så valde vi att tillverka en rymdraket. Vi gjorde den med hjälp av hönsnät, papper, lim och sprayfärg. Barnen kämpade verkligen tillsammans och resultatet blev fantastiskt!

 

Skola

Eleverna har arbetat på bra med sina planeringar. Eleverna har skrivit trollbeskrivningar, målat troll, tränat på 3.ans multiplikationstabell, arbetat med additionsuppställning och mycket mera!

De äldre eleverna tränar just nu sitt skrivande i olika sorters texter som berättande text, instruktion och olika nyhetsartiklar. Vi har pratat om hur man inleder och avslutar samt vikten av att använda sambandsord. Eleverna har utvärderat bildprojektet från förra veckan. Positiv respons!

 

Nästa vecka

Nästa vecka får vi en ny lärarstudent som ska vara med oss i 5 veckor. Välkommen till oss Frida!

 

Ha en underbar helg!

Pedagogerna på Sanuk