Skip to content

Veckobrev 7 – Hua Hin

Veckobrev 7 – Hua Hin

 

På storsamlingen den här veckan hade några elever uppvisning med sina pojor som vi tillverkade förra veckan. Fantastiskt att se hur eleverna vågar och vill! Vi hade också en tipspromenad som eleverna i åk 1-3 hade gjort. Frågorna handlade om Thailand och det thailändska språket. Nedan kan ni se vem som vann!

De äldre eleverna hade idrott på stranden och spelade ultimate fresbee och beach rugby. Sen blev det bad i de stora härliga vågorna. De yngre eleverna har lekt kinesiska muren och spelat kinesisk fotboll. Allt för att det är det kinesiska nyåret nästa vecka.

Hela fredagen stod det uppdukat ett inspirerande pysselbord. Eleverna tillverkade alla hjärtans dags kort till sina nära och kära. Mysigt när hela skolan deltar i aktiviteterna.

På fredagens morgonsamling sjöng vi som vanligt och gjorde en samarbetslek i musikens tecken. Vi avslutade veckan med fredagsdisco!

 

Förskola/Förskoleklass

Vi har jobbat med bokstaven V på olika sätt.

*vattenexperiment (vad flyter och vad sjunker)

*målat på vått papper

*gjort V- tavlor

Tillsammans har vi arbetat med olika bokstavsappar. Mattesånger om dubblor och räkna baklänges har vi lärt oss. ”Ett skepp kommer lastat” har vi också hunnit med.

 

Åk 1-3

Vi har fortsatt att jobba med rymden. Den här veckan har vi koncentrerat oss lite extra på jorden, vår fantastiska planet. Några elever har dessutom skrivit ”visste du att….” meningar om planeterna och målat dem skalenligt i förhållande till varandra. Nästa vecka ska vi måla solen i rätt skala. Den kommer att bli så stor så att den inte får plats på väggen. Avståndet från golvet till taket är för litet. Vi får hänga solen i taket istället. Det kommer att bli häftigt att se storleksförhållandet mellan alla planeter och solen.

Vi har läst ut Håkan Bråkan. Vi tyckte boken var humoristisk och den fick höga betyg! Boken hade dessutom ett budskap – goda gärningar är det bara om de kommer från hjärtat och inte för egen vinnings skull.

Vi har också börjat prata om de fyra räknesätten och de rätta begreppen. Vi räknar inte plus utan addition och svaret vi får är en summa.

 

Åk 4-9

Vi har haft Erik här som lärarstudent i några veckor och denna vecka har eleverna fått arbeta med ett bildprojekt tillsammans med honom. Inspirerade av vårt besök på ”Artist Village” förra veckan har eleverna skapat en kubistisk skulptur av stålnät, lim, gamla papper och buntband. När formerna var täckta på alla ytor målade vi med sprayfärg och akryl. Arbetet har förflutit väldigt bra och den kommer stå för beskådan under plåttaket på betonggolvet!

Eleverna har så klart även arbetat med sin egen planering lika flitigt som vanligt!

 

Vinnare på tipspromenaden var:

Linn & Abbe
Felicia & Oscar
Maximus & Ted
Jelly & Meja
Ida & Alice
Varberg/Jönköping
Paul & Sara & Ola

Ett stort grattis till er!

 

Tack för en härlig vecka!

Pedagogerna på Sanuk