Skip to content

Veckobrev 50 – Hua Hin

Veckobrev 50 – Hua Hin

Hela veckan har det finslipats inför luciatåget på lördag. Som vanligt kommer det att bli succé! Våra lärarstudenter har hållit i en del morgonsamlingar och då har det varit mycket roliga och kluriga samarbetsövningar. På storsamlingen hade vi bjudit in Aiy som visade oss hur man tillverkar Pom ma lai (blomstergirlanger som bringar lycka). Det var verkligen inte så lätt som det såg ut och det krävdes en hel del tålamod både av eleverna och föräldrarna.

Veckans idrottslektion var stationsträning. Underbart att se hur eleverna kämpade och gjorde sitt bästa.

Varje vecka skapar alla elever tillsammans. Vi använder oss av olika material och olika tekniker. Den här veckan har eleverna jobbat med lera och skapat underbara alster.

 

Förskola

Förskolan har varit på utflykt till apberget. Där hade vi sällskap av många apor. Vi träffade också en munk och tittade på olika Buddhastatyer.

Barnen har fått träna på klockan hel och halv timme.

Varje dag öppnar barnen en lucka i vår legoadventskalender. Alltid lika spännande att få veta vems tur det är att öppna och vad som finns bakom luckan.

 

Skola

Svenska har stått på schemat den här veckan!

De äldre eleverna har jobbat med tema ”känslor och relationer” utifrån boken Eva & Adam. Eleverna har fått lyssna till delar ur boken, diskuterat orden kärlek, vänskap och lycka utifrån normer och olikheter då och nu. Därefter har de skrivit manus, dramatiserat och filmat. Filmerna kommer att visas på skolavslutningen. Det har varit stor aktivitet och eleverna har varit så engagerade att även rasterna har ägnats åt förberedelser och träning.

Eleverna i tvåan och trean har börjat skrivit berättelser. Uppgiften är att bygga upp berättelsen utifrån person, plats, problem och lösning. De har skrivit ett första utkast och fått respons. Nästa vecka kommer vi jobba vidare med våra texter och därefter renskriva dem på dator eller Ipad.

 

Nästa vecka

På måndag ska eleverna i år 2 till år 6 få prova på ridning. Ta med långbyxor och gympaskor så byter vi om i skolan innan vi åker dit. Ta också med handduk och tvål & schampo då vi har en elev i förskolan som är allergisk.

Nästa vecka har vi skolavslutning på fredag mellan 9.30 och 11.30. Eleverna får lite sovmorgon. Ingen skolskjuts den dagen! Eleverna kommer att redovisa olika arbeten, vi fikar tillsammans och dansar in julen runt granen.

 

Vi syns imorgon lördag längst ner på Soi 94 kl. 17.30!!

 Trevlig helg!

Pedagogerna på Sanuk