Skip to content

Veckobrev 5 – Hua Hin

Veckobrev 5 – Hua Hin

Skolan har nu blivit välsignad av 9 munkar från templet på soi 116. Det var en fantastisk upplevelse för både stora och små! Vi fick sitta och lyssna när de mässade men även vi fick bidra till mässandet på thailändska. De skvätte heligt vatten på oss och vi gav munkarna gåvor. Alla elever var superduktiga!

På idrotten sprang de äldre eleverna intervaller och de yngre lekte lekar. Vi avslutade lektionen med att alla tillsammans lekte ”kom alla mina små kycklingar” efter omröstning hos de äldre eleverna som också ville leka. Sen svalkade vi av oss i poolen.

På storsamlingen tackade vi av 6 elever. Vi fick lyssna på olika redovisningar om kroppen, buddhismen och vikingatiden. Vi sjöng rörelsesånger som föräldrarna också fick delta i.

Vi har som vanligt tittat på lilla aktuellt skola och diskuterat veckans nyheter. Vi har också haft massage tillsammans på morgonsamlingen samt lärt oss nya fraser på thailändska. ”Vad heter du? Jag heter …… Hur mår du? Jag mår bra/dåligt.” Träna gärna hemma med era barn!

 

Förskola/Förskoleklass

Denna vecka har vi arbetat med bokstaven Ss. I tre grupper har barnen gjort solar med silkepapper och papperstallrikar. De har även målat S med spökskrift, spännande! Vi har tittat på Bokstavslandet. Varje vecka tränar vi på olika ord på engelska. Denna vecka har vi arbetat med kroppsdelarna på engelska.

 

Åk 1-3

Vi har arbetat vidare med ordklasserna och den här veckan har vi pratat om verb. Vi har tittat på bokstavslandet. På engelskan har vi arbetat med kroppsdelarna och sjungit ”head, shoulder, knees and toes”. Temaarbetet den här veckan har varit att jämföra de 5 världsreligionerna. Eleverna har sedan i små grupper gjort fantastiskt fina plakat och presenterat varsin religion. Utöver allt detta har de också hunnit arbeta med sina egna planeringar.

 

Åk 4-5

När eleverna gör sina utvärderingar och reflekterar över sin arbetsinsats på fredagen så är de oftast nöjda om de hunnit allt på sin planering. Vi har diskuterat vad som egentligen är viktigt. Är det att ha hunnit allt och att kunna pricka av eller är det vägen dit som är viktig, alltså processen under arbetets gång?

Förutom allt arbete med sina egna planeringar har vi tränat en del thai tillsammans i gruppen.

 

Åk 6-9

Vi har reflekterat kring vår upplevelse av munkarnas besök på skolan. Alla var överens om att det var en mycket speciell och annorlunda upplevelse som vi alltid kommer att minnas. Tankar kring genus kom upp och varför tex tjejer/ kvinnor inte får röra en munk och måste klä sig på ett speciellt sätt. Intressanta diskussioner!

För övrigt har alla arbetat på med sina planeringar. De är alla ambitiösa och arbetsvilliga!

 

Nästa vecka

Vårt nästa thaitema blir att åka till Artist Village. Vi åker med mixade grupper vid två tillfällen, tisdag och torsdag eftermiddag. På måndag får eleverna reda på vilken dag de ska åka och vi skickar även hem information till er föräldrar. Den dagen man åker till Artist Village har man ingen idrott.

Vi behöver tennisbollar till på onsdag. Om det är någon som har gamla tennisbollar som de kan avvara så skicka dem med barnen.

 

Soliga hälsningar

Pedagogerna på Sanuk