Skip to content

Veckobrev 49 – Hua Hin

Veckobrev 49 – Hua Hin

 

Under veckan har vi pratat en hel del om våra ledord RAR – Respekt för andra, Ansvar för mina handlingar och Respekt för mig själv. På morgonsamlingarna har vi haft ansiktsmassage, tittat på lilla aktuellt skola, tränat på färgerna på thai och naturligtvis övat luciasånger inför vårt luciatåg på hotel Dusit.

Veckans idrottslektioner har bestått av olika samarbetslekar, kullekar och en variant av brännboll. Efter torsdagens idrottslektion fick vi äntligen premiärbada i vår pool! Underbart att kunna svalka sig ordentligt!

Idag fredag så firar vi kungens födelsedag genom att bära gula tröjor. Vi passar också på att lära oss lite intressant fakta om kungen.

Vi vill hälsa våra två lärarstudenter Amanda och Linda välkomna till oss!

 

Förskola

Barnen har fortsatt med att experimentera. Vi gjorde russinhissen som även den handlar om att sjunka och flyta. Ett annat uppdrag barnen haft den här veckan var att leta saker som börjar på en speciell bokstav. Bokstavsjakt är alltid spännande! För att träna färgerna på thai har barnen spelat färgbingo och ballongspelet. Naturligtvis har det även varit mycket fri lek.

 

Skola

Barnen i skolan har fått öva på multiplikationstabellerna. Alla har någon tabell som de ska kunna till på fredagen då det är läxförhör. Tvåorna och treorna har jobbat med vokaler och konsonanter. Det är inte helt enkelt att veta när det ska vara dubbelteckning eller inte. Vi har också diskuterat smarta strategier när man ska räkna ut tal som 8+7 och 7+4 och hur viktigt det är att kunna tiokompisarna och dubblorna! Treorna jobbar med forntiden och det skrivs många faktatexter som handlar om hur det var att leva på den tiden.

De äldre eleverna skriver julberättelser och några gör en Power Point över Thailand på engelska. Europa och rymden är också områden som det intensivt pluggas på.

 

Varma hälsningar

Personalen på Sanuk