Skip to content

Veckobrev 48 – Hua Hin

Veckobrev 48 – Hua Hin

Vi har haft vårt första thaitema. Yoga stod på programmet och det var första gången för våra barn i Hua Hin. Vi fick träna på att koncentrera oss, stretcha, hållningen, andningen samt att slappna av. Väldigt nyttigt för många av oss. Vi har under veckan lärt oss mer om yogans ursprung och betydelse.

Barnen redovisade olika yogapositioner på storsamlingen för föräldrarna som fick vara aktiva. Vi hade också uppvisning av Cupsong av några tjejer. På morgonsamlingarna har vi fortsatt med namnlekar. Vi har tittat på Lilla Aktuellt Skola. Detta för att hänga med i vad som händer i Sverige och resten av världen. Barnen har fått måla av sina händer och förlagt så att effekten blev 3D. På idrotten spelade vi Kinesisk fotboll samt var noga med stretchingen efteråt, precis som vi lärt oss på yogan.

Förskolan
Barnen har gjort sitt första experiment. De undersökte vilka föremål som flyter i vatten och diskuterade varför. Det var många kloka tankar och funderingar! Allt dokumenterades i deras experimentböcker. Barnen kommer att göra ett nytt experiment varje vecka. Barnen har gjort eget memoryspel på Ipad som sedan skrivits ut och laminerats. Vad kul det var att spela sitt egentillverkade spel! Även den här veckan har lego varit mycket populärt!

Skolan
Barnen har jobbat vidare med sina planeringar. Det har varit stort fokus på språk. Några har startat upp med spanska. Det har jobbats med engelska på olika nivåer och på en massa olika sätt. Barnen har spelat spel, översatt svenska barnsånger, högläsning av texter, pluggat glosor och gjort test. Det är underbart att se vilket ansvar de tar och med vilken iver de arbetar på lektionerna.

Nästa vecka
Vi vill påminna om att det alltid är idrott på tisdagar och torsdagar. Glöm inte att barnen ska ha idrottskläder och idrottsskor på sig när de kommer till skolan. Badkläder och handduk ska finnas på skolan varje dag. På fredag önskar vi att barnen har på sig gula tröjor eftersom det är kungens födelsedag.

Trevlig första advent!

Pedagogerna på Sanuk