Skip to content

Veckobrev 4 – Hua Hin

Veckobrev 4 – Hua Hin

Vi har fortsatt vårt thaitema Buddhism. Pedagogerna startade veckan med en liten teater som visade hur en munkcermoni går till och vilka regler som en munk måste följa. Temat fortsatte med ett tempelbesök. Där fick vi lära oss mer om buddhismen och vi blev även välsignade av munkarna.

På morgonsamlingarna har vi lärt oss ytterligare några nya sånger som vi sjunger tillsammans. Vi har haft massage. Det är otroligt häftigt att se barnen från 3 år och upp till 14 år massera vandra och hur stilla och tyst det är under tiden. Naturligtvis har vi fortsatt träna på våra namn då det varje vecka tillkommer något eller några barn.

Den här veckan har vi inte haft idrott tillsammans. De äldre eleverna har haft yoga och de yngre barnen har lekt ambulanskull och kom all mina små kycklingar. Efter idrotten så blev det ett avsvalkande dopp i poolen.

Hela skolan har haft brandövning. Det gick strålande och barnen och vi vuxna vet exakt vad vi ska göra ifall brandlarmet skulle gå.

Naturligtvis avslutade vi veckan med ”just dance”. Det har blivit tradition med fredagsdans tillsammans!

 

Förskola/Förskoleklass

Barnen har varit på bokstavsjakt och letat efter bokstaven E. De har även skapat bokstaven E med färgade pinnar. Vi har den här veckan börjat titta på bokstavslandet.

Efter tempelbesöket gjorde barnen munkar av plastflaskor och silkespapper. Munkarna har fått ett eget tempel som våra praoelever Smilla och Ester har tillverkat. Fantastiskt fint blev det!

Vi har tränat på klockan på Ipad. Tänk vad fort man lär sig! Dessutom har vi tittat på Kids Zone och lärt oss att hälsa på engelska samt att fråga ”vad heter du?” och ”jag heter”. Vi har också fortsatt träna på färgerna på thai.

 

Åk 1-3

Alla elever har arbetat koncentrerat med sin egen planering. Utöver det har vi har tillsammans med förskolebarnen tittat på bokstavslandet och Kids Zone. I svenskan har vi arbetat med substantiv och i NO har vi börjat arbeta med rymden. Vi har tittat på film och läst om Big Bang samt målat hur vi tror att den stora smällen såg ut. Nästa vecka fortsätter vi med att utforska stjärnorna.

 

Åk 4-5

Eleverna tar stort ansvar och arbetar intensivt med sina planeringar. Det pågår enskilt arbete som t.ex. berättelseskrivning. Vi har läst upp delar av berättelserna i klassen och på så sätt har eleverna inspirerat varandra. Det pågår grupparbete inom arbetsområdena kroppen och vikingatiden. Kroppen avbildas i verklig storlek och det byggs en vikingaby. Det är underbart att se elevernas glädje i skolarbetet.

 

Åk 6-9

Alla elever är nu väldigt bra på att följa sina veckoplaneringar och tar stort eget ansvar i detta. Några arbetar med kraft och rörelse i fysik och lär sig om hävstångsprincipen. I svenskan fortsätter arbetet med tidningsartiklarna. Vi har också tränat på muntliga redovisningar och fått lyssna på en om gitarren och en om Youtube. Mycket intressant! I spanskan har vi jobbat med klädesplagg och analyserat en spansk låt.

 

Nästa vecka

Glöm inte att det är studiedag på fredag (30/1)! Eleverna är alltså lediga!

 

Tack för en bra vecka!

Pedagogerna på Sanuk