Skip to content

Veckobrev 12 – Hua Hin

Veckobrev 12 – Hua Hin

 

I tisdags var vi i Saluhallen. Vi köpte en massa olika frukter. Vi hade gjort upp en önskelista över vilka frukter vi ville köpa men det blev en hel del andra spännande frukter också. Det var intressant och roligt att gå omkring i saluhallen och att få använda alla sina sinnen. När vi kom tillbaka till skolan gick vi igenom vad varje frukt heter på svenska, engelska och thai. Det var inte helt enkelt att hitta alla namn. Vi tog också reda på hur frukterna växer. Det mest spännande var att frukten som i Thailand heter champoo är cashewäpplen som cashewnötterna kommer från. Tänk att man lär så länge man lever!

Idrotten den här veckan höll två elever i. De gjorde yoga challenge med eleverna. En utmaning för många men väldigt roligt. Kul när eleverna håller i lektioner!

Samlingarna har innehållit sång, lek, massage och nyheter.

 

Förskola/Förskoleklass

Vi har arbetat med att uppskatta mängder och sortera. Veckans pyssel har varit att sy dukar. Kul att se hur duktiga barnen var och hur roligt de tyckte det var. Den här veckan har vi haft tillgång till ett rum till. Vilken lycka! Rummet förvandlades till en stor koja där barnen har lekt fantasilekar.

 

Skola

Från och med den här veckan har vi varit en skolklass. Det innebär att vi har elever från åk 1 till åk 7 tillsammans. Underbar mix och härligt att se hur varje elev tar ansvar för sitt skolarbete med hjälp av oss vuxna. Som vanligt så arbetas det med många olika arbetsområden och ibland blir det diskussioner och frågor som involverar eleverna även om man inte arbetar med samma sak. Kul när man lär av varandra och kan hjälpa varandra.

Några elever har arbetat med Läsfixarna. Eleverna har diskuterat frågor som man kan hitta på raderna, mellan raderna och bortom raderna. De har arbetat med den underbara boken Bröderna Lejonhjärta. Många härliga tankar och diskussioner blev det!

 

Ha en skön helg!

Pedagogerna på Sanuk