Skip to content

Veckobrev 11- Hua Hin

Veckobrev 11 – Hua Hin

 

Thaitemat den här veckan var matlagning. Vi var på restaurangen som levererar vår skolmat. Eleverna fick laga vårrullar, chicken cashewnut och cocosgelé. Sen kom förskolebarnen till restaurangen och vi åt den goda maten tillsammans. Efterrätten var inte så uppskattad så restaurangen bjöd barnen på glass.

Idrotten den här veckan var ett tufft Tabatapass som vår lärarstudent Frida höll i. Barnen kämpade och slet och hade lite träningsvärk dagen efter.

På samlingarna har vi lekt kroppsmemory, sjungit och haft yoga. Vi har tittat på Lilla Aktuellt Skola och läst dilemma saga. Detta väcker många spännande och intressanta tankar och diskussioner mellan eleverna. På storsamlingen hade vi massage tillsammans med föräldrarna. Vi pratade om varför vi gör massage här på Sanuk och hur väl vi får in våra värderingar i detta; Respekt för varandra, Ansvar för sina handlingar och Respekt för sig själv.

 

Förskola/Förskoleklass

Vi arbetat med bokstäverna som finns i barnens namn. De har klippt ut sina egna bokstäver och sedan letat efter bilder som börjar på respektive bokstav. Vi har även räknat antal bokstäver i namnen och tittat efter vem som har kortast/längst namn.

Hur blir spåren efter en människa i sanden? Vi stoppade fötterna i en balja med färg och gick sedan på ett papper. Lite kladdigt!

 

Skola

Den här veckan har de yngre barnen tittat på film ”Hur klarar djuren vintern”. Vi har diskuterat vilka olika strategier som finns hos djuren för att klara vintern. Några har sedan arbetat vidare med årstiden vinter. Veckans pyssel har varit att tillverka fotspår från djur.

Några elever har arbetat med ”Läsfixarna”.  Läsfixarna är ett arbetsmaterial som hjälper eleverna med olika strategier vid läsförståelse. De kommer att arbeta vidare med detta de kommande veckorna.

Ett par av de äldre barnen har på eget initiativ satt upp ett badmintonnät på skolgården. De har köpt rör till stolpar (med pedagogs hjälp), mätt upp rätt mått, sågat, grävt gropar och sen monterat allt. Oj, vad många ämnen de fick in där; matematik, teknik, slöjd. Tala om ett entreprenöriellt lärande!

Dessutom har alla elever flitigt jobbat på med sina planeringar.

 

Ha en riktigt skön helg!

Pedagogerna på Sanuk