Veckobrev v.9 –  Phuket

En del elever har haft sportlov, men vi övriga har haft en härlig vecka med massa roligheter!

Veckans thaitema var att göra blomsterkransar, Phuang malai, och Kun Paa hjälpte oss. Vi använde oss av tagetes och små, vita blommor. Det var jätteroligt, eleverna var duktiga och banden blev så otroligt fina. De lär ska bringa tur.

På samlingarna har det varit RAR-övningar, sagor och berättelser, frukter på thai mm. På bilden fortsatte sagotemat och vi målade “Prinsessan på ärten” med kritor och vattenfärg. Vi har varit extra mycket tillsammans över klassgränserna hela veckan.

På idrotten hade vi gympa till musik och stafetter med de nya ärtpåsarna. Det är väldigt varmt nu, så det var skönt med lite plaskande i poolen efteråt.

På onsdagen gjorde de äldre eleverna tacos tillsammans med Birgitta och det var en mycket uppskattad lunch bland eleverna. På torsdagen fick vi alla lära oss göra dumplings då en elevs föräldrar och morföräldrar var så snälla att och kom och lärde oss. Mums, så goda de var. De vegetabiliska tog slut direkt!

Det var flera avsked igen på fredagen, ledsamt när kompisarna försvinner hem igen.

Förskola, barnklubb och förskoleklass

Vi har äntligen börjat med sekundärfärgerna. Att man kan blanda de primära färgerna så att de blir sekundära är magi tycker barnen. Vi har arbetat med lera i olika färger för att se vad som händer och det händer mycket. Blandar man många färger blir det brunt…Inte så fint tycker barnen. Vi har också hunnit med att jobba med lång och kort. Det finns hur mycket som helst i vår omgivning att jobba med. Väldigt kul tycker vi.

Åk 1-9

Nu är vi så få i åk 1-9 att vi jobbar tillsammans och har en pedagog. Alla elever har “jobbat ikapp” sina planeringar och gjort ogjorda uppgifter, eftersom många skolor hemma i Sverige har sportlov nu. De yngre eleverna har dessutom legat på vår nya, sköna madrass och lyssnat på sagor och berättelser och sedan jobbat med skrivuppgifter. De har också till sin stora glädje fått sy på symaskin; det blev fina ärtpåsar till skolan. De äldre eleverna har förutom det övriga fixat tacos åt alla, gjort fina slöjdarbeten och hjälpt till där har funnits behov. En fin vecka!

Nästa vecka

Nästa vecka är longstay-eleverna tillbaka igen. Några slutar igen på fredagen, så det blir igen dags för avsked.

Kom ihåg att ha med din vattenflaska varje dag , det är varmt nu och alla är törstiga!

På torsdagens idrott blir vi svettiga, så ta med idrottskläder, handduk, baddräkt (de yngre) och vattenflaskan. Thaitemat blir att göra armband.

Vi önskar er en trevlig helg!

Personalen på Sanuk