Veckobrev v. 8 Phuket

Den här veckan har vi kunnat konstatera att vi alla har lärt känna varandra riktigt bra och att alla har skojigt och leker fint tillsammans. Det har hänt mycket roliga saker, men också varit många avsked och avtackningar med en tår i ögonvrån.

I tisdags hade vi ett jätteroligt thaitema – Batiktryck. Många elever hade aldrig provat det förut och flera var riktigt talangfulla, men framför allt verkade alla tycka att det var väldigt kul med eget skapande. På bilden fortsatte vi kring temat om samarbete och gjorde ett collage med glasögonbilder om vår gemensamma tid här på Sanuk.

På idrotten hade vi lekar och fysträning. Vi lekte bläckfisken och hade kortleksstafett samt tränade parvis tabata. Det var genomsvettiga elever som sedan duschade och badade inne, i poolen och sprang i vattenspridaren.

Under storsamlingen med föräldrarna testades alla kunskaper om frukternas namn på thai –  och jättemånga fick fulla poäng! Wow, så duktiga alla är.

Denna vecka tackar vår pedagog Ulrika för sig och åker tillbaka till Sverige. Tack för denna fina tid!

Förskola, förskoleklass och barnklubb

Man kan lära sig primärfärger på olika sätt. Vi har målat,skapat egen lek med färgerna, modellerat fram olika skapelser i lera som symboliserar färgerna. Med gummiband och garn snurrade runt våra tröjor på olika ställen, fick vi fram otroligt vackra tryck. Allt i de primära färgerna. Nästa vecka är det dags för de sekundära färgerna. Det ska bli kul att börja blanda och se vad vi får fram för färger.

Åk 1-3

Vi är många i gruppen nu och stämningen är på topp! Mycket skratt och stoj hela dagarna. Några har hittat ett nytt favoritställe och jobbat på balkongen denna veckan. Vi har som vanligt jobbat flitigt med planeringarna, men också haft många intressanta gruppdiskussioner kring vänskap, rättvisa, jämlikhet och andra etiska frågor. Fina och givande stunder som barnen tar på stort allvar. Vi har också lyssnat på hela berättelsen “Spöktåget” på Sveriges radio och färglagt bilder, fingervirkat och pysslat annat smått och gott.

Åk 4-9

Det är mycket god stämning i gruppen nu och det märks att eleverna har lärt känna varandra, det är aningen busigt på sina håll ibland. Flera elever som slutar den här veckan har mycket skolarbete att göra den här veckan, både prov och andra arbetsuppgifter.

Vi har för att få en paus ibland gjort någon brain break, den här veckan sten, sax, påse fast med addition och multiplikation. Vi har också börjat att lyssna på barnradio (9-13 år) från SR.

Nästa vecka

Nästa vecka är det sportlov för longstay-eleverna och vanlig skolvecka för de övriga.

Tisdagens thaitema är att tillverka blomsterband i skolan så den dagen utgår idrotten. På torsdagen har vi idrott i skolan, kom ihåg att ta med vattenflaska, handduk och badkläder.

Förskolan och förskoleklassen kommer att vara ute i stort sett hela veckan. Barnen behöver vara insmorda med solskydd och ha något på huvudet samt ha badkläder med sig.

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan!

Önskar personalen på Sanuk