Veckobrev v.5 –Phuket

Vi har välkomnat hela fem nya härliga elever denna veckan och tackat av en vilket är typiskt nu under peaken! Dynamiken i gruppen varierar och just i detta nu har vi lagt en vecka med en del konfliktlösning bakom oss. Flera av våra elever har fått en del nya lärdomar genom självreflektion och samtal. Vi har fått tillfälle att prata extra grundligt om våra kärnvärden R-A-R (Respekt för sig själv- Ansvar för sina handlingar- Respekt för andra). Fredagens bilduppgift att skapa sin egen pusselbit har nu blivit klar. Allas pusselbitar har nu sammanfogats till ett vackert hus där varje bit har sin speciella plats!

Thaitemat var som vanligt väldigt uppskattat. Nu när vi är som flest elever på skolan har vi delat upp oss på olika aktiviteter.  

Förskoleklass, förskola och barnklubb

Fia-spelet har gått varmt även denna vecka och flera av barnen har också kommit in i ett flow av att göra pärlplattor. Vi har arbetat med sortering och kategorisering i förskoleklassen, siffran ett, läsning och att skriva sagoböcker. Idéerna är många och kreativiteten stor!

Åk 1-3

Det har börjat två nya elever i gruppen, vilket är jätteskoj. Vi har vi jobbat med temat “Rymden” och gjort egna böcker om planeterna och solsystemet. Bravo! Dessutom har vi i vanlig ordning följt planeringarna hemifrån och börjat lyssna på en ny, spännande högläsningsbok.

På thai-temat fick vi pröva på att fläta korgar av kokosblad. Vi hade två proffsiga Thai-mammor med som handledde oss i flätandet. Det är vi mycket tacksamma för! Alla gjorde fina korgar och var väldigt duktiga och stolta över sina resultat.

Åk 4-9

Den här veckan har det börjat tre nya härliga elever i vår grupp! Nya gruppmedlemmar och konstellationer har också inneburit att det rör på sig i gruppen så vi har pratat mycket om hur alla kan bidra till att en grupp fungerar bra. Vi har också varit på thaitema – Muay thai som är thaiboxning. Eleverna var jätteduktiga – vilka talanger! De var också helt genomsvettiga och trötta när de åkte hem.

Nästa vecka…

…firar vi det kinesiska nyåret genom att under tisdagen klä oss i röda kläder!

Under tisdagens Thai-tema är det dags för åk 1-3 att pröva Muay Thai. Samling där kl.9:00. Övriga (F+ 4-9) ska till templet vid stranden. Vi ses där kl.9:00!

På torsdagen är det åk 4-9 som står i tur för simning och livräddning. Eleverna slutar då sin skoldag på Fantasy Villa 14:00.

Ha en riktigt trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk