Veckobrev v.4 -Phuket

Vi har haft en vecka med mycket skratt och skoj och har åter haft glädjen att få välkomna några fler barn till våra grupper! Veckans thaitema var mycket uppskattat, både av förskole- och barnklubbsbarnen som var på thaiboxning och de äldre eleverna som var kvar i skolan och lärde sig om handduksvikning och frukter.

Efter knappa två veckor med studsmatta så har barnen diskuterat regler med stort engagemang. I demokratisk anda har vi förstås lyssnat på elevernas förslag och bestämt oss för att pröva på att dela upp hoppningen för yngre- och äldreeleverna där fruktrasten är för de yngre och lunchrasten för de äldre. Detta kommer kontinuerligt att utvärderas.

Vi tackar alla föräldrar och barn för ett fantastiskt deltagande i veckans storsamling. -vilket mod! Det var SÅ många som gick utanför sin trygghetszon och ställde sig framför oss alla pedagoger, föräldrar och barn och sjöng under vår norska karaoke!

Idrotten gav eleverna möjlighet att använda både kropp och knopp i en utmanande “36-lek” där tärningen visade vilket uppdrag som skulle utföras. Det kunde t ex vara att ställa sig i storleksordning efter längd tillsammans med sina lagkamrater eller göra en gruppkram. Därefter skulle nästa tärningskast adderas med det förra osv, och det lag som kom först till 36 gick segrande ur kampen. Vi avrundade idrotten med ett lagom tufft tabata-pass, avslappning och välbehövlig vätskepåfyllning!

Förskoleklass, förskola och barnklubb

Nu börjar alla i gruppen bli “varma i kläderna” och leker både alla tillsammans, eller i mindre konstellationer. Veckans populäraste aktivitet inomhus har definitivt varit “Fia med knuff”. För övrigt har vi jobbat med olika begrepp som “störst” och “minst” samt använt våra plastbokstäver och byggt namn och veckodagar. Besöket på Muay Thai under thaitemat var mycket spännande. Vissa lyssnade på tränaren med skräckblandad förtjusning när han på thailändska ropade ut vilken hand barnen skulle boxas med. Vi åkte tuk-tuk fram och tillbaka vilket i sig också var en rolig upplevelse. Dagen bjöd på mycket nytt att ta in och fokusera på vilket märktes i leken och snacket när vi kom tillbaka och det gav nog mersmak för de flesta!

Åk 1-3

Vi har jobbat flitigt och fått arbetsuppgifterna gjorda i rask takt. Den här veckan har det varit  fin arbetsro i gruppen och samarbetet har fungerat bra, både inom gruppen och med de äldre eleverna. Vi har avslutat den spännande högläsningsboken “Häxorna” och tecknat bilder om handlingen. Våra fantastiska fingervirkningar har blivit fina konstverk. Duktiga barn!

Åk 4-9

Den här veckan har präglats av mycket och hårt arbete hos flera elever. Många har stora planeringar och mycket jobb, någon har skrivit prov och några har börjat på skrivarbeten “Huset” och “Drömmarnas värld”. Det finns gott om samarbetsförmåga och de äldre eleverna tar verkligen hand om och samarbetar med de yngre, både på idrotten, på raster och när vi har våra läsgrupper.  

Nästa vecka…

…är det åk 4-9 som ska på Thaiboxning under tisdagens thaitema. Övriga elever är kvar i skolan och lär sig fläta korgar. Vi får hjälp av en förälder som är proffs på detta!

På torsdag är det dags för alla förskole- och åk 1-3-barn att använda idrottslektionen till simning och livräddning. Vi kommer att avsluta dagen med idrott i poolen på Fantasy villa mellan kl.13-14. Alla barn t o m åk 3 hämtas där kl.14:00.

Till sist vill vi påminna er om att vi har stängt på fredagen eftersom hela personalgruppen åker på konferens.

Ha en riktigt trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk