Veckobrev v.2 –Phuket

Vi välkomnar alla nya och gamla Sanukare till en ny termin 2019!

Skolan sjuder av liv med ytterligare elever och pedagoger på plats. Förskolan och förskoleklassen har tillsammans med skolans åk 1-9 börjat lära känna varandra och planera upp terminens första arbeten. Barnklubben kör igång först nästa vecka.

Fokus denna veckan har varit att alla ska känna sig trygga, hitta sin plats och lära känna varandra. Vi har gått igenom hur strukturen och rutinerna ser ut under en vecka och alla har märkt sina lådor med namnlappar som de målat på sitt individuella vis.

Under storsamlingen fyllde vi hela gräsmattan med bilden av Sverige, skapad av rep som föräldrar och barn placerade ut tillsammans. Därefter fick alla ställa sig på den punkt i Sverige som man bor på eller har anknytning till och säga någon dialektal fras eller annat som är förknippat med respektive plats. Stämningen var på topp, alla elever laddade för att gå in och samlas i sina grupper medan rektor Petra hade fikamöte med alla föräldrar!

Idrotten engagerade alla årskurserna tillsammans i en kortleksstafett och andra lekar där barnen övade samarbete, smidighet och kondition.

Veckans bilduppgift är att göra självporträtt. Vi går igenom ansiktets proportioner med alla elever och därefter olika tekniker beroende på vilken årskurs man går i.

 

Förskoleklass, förskola och barnklubb

Skolans yngsta elever har inte varit så många denna veckan, men blir fler allt eftersom. Vi har lekt charader för att lättare kunna släppa loss och öva på olika uttryckssätt. Räkna till tio och se vad man kunde bygga med tio Kaplastavar satte igång intresset för att bygga högt och mycket. Om vi haft flera, hade vi nog fått ett bygge som nått upp till taket!

Att lyssna och/eller läsa högt är alltid mysigt och sen hjälpas åt att återberätta vad man läst/hört.

 

Åk 1-3

I gruppen är det fin stämning och alla har lärt känna varandra. Det är roligt med nya kompisar! Vi har spelat spel och gjort samarbetsövningar, men också planerat den kommande arbetsveckan och flitigt kört igång skolarbetet. Dessutom har vi läst högläsningsboken  “Vem ska trösta Knyttet?”

 

Åk 4-9

Trots att gruppen består av elever i ett stort åldersspann har det varit en bra start för gruppen med bra stämning och samarbete, och många av eleverna har redan funnit varandra och börjat samarbeta och leka på rasterna. Flera av eleverna  har redan kommit igång med sina planeringar. Vi varvar eget arbete med lite spel, just dance och brain breaks!

 

Nästa vecka…

…blir första hela skolveckan på terminen vilket innebär att det blir tydligt för alla vad veckans olika dagar innehåller. På tisdag samlas vi direkt på morgonen kl.8:30 i Tsunamiparken eftersom vi ska göra ”hopp-bilder” och ha idrott på stranden. Tänk på att eleverna ska komma ombytta, laddade med vattenflaska och ha Sanuk-tröjan på!

 

Ha en riktigt trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk