Veckobrev v.12 Phuket

Vi har haft en jättefin vecka med mycket lek och skratt och så har vi välkomnat två nya elever till vår fina gemenskap. Det har blivit många lekar och uppgifter över åldersgränserna längs veckan och det är härligt att se hur bra alla kommer överens och hur fint de äldre eleverna tar hand om de yngre.

På tisdagen åkte de elever som ännu inte har provat på thaiboxning till Kamala Muay thai och hade ett skojigt och svettigt träningspass med mr Air. Alla gjorde sitt yttersta och han var väldigt nöjd med hela gruppen. De som stannade kvar i skolan färgade fina t-skjortor / tyg med batikfärg, den här gången i sekundärfärgerna. Det blev fantastiska mönster.

På torsdagens storsamling uppträdde eleverna för familjerna med waka waka-dansen som vi övade på idrotten förra veckan. Vi uppmärksammade också “rocka sockorna” och pratade om hur fint det är att vi alla är olika och att annorlunda är bra. Alla elever färglade ett par sockor som vi sen hängde på ett streck för att påminna oss om och komma ihåg det viktiga budskapet.

Veckans bilduppgift var att teckna en bild utgående från vissa anvisningar som fick då man kastade tärning. Eleverna jobbade som vanligt flitigt och koncentrerat och teckningarna blev förstås väldigt olika beroende på vilka siffror man hade kastat.

På idrotten gjorde vi en rolig hinderbana med både balansövningar, kullerbyttor, prickkastning och mycket annat. Alla sprang banan flera gånger och drack massor av vatten för att inte bli helt utmattade i värmen. Vi hade också kortleksstafett och efter det gjorde vi några avslappningsövningar.

Förskola, barnklubb och förskoleklass

Vi har nu börjat prata om våra familjer och hur det kan se ut i de olika familjerna. En del har mamma och pappa som lever tillsammans andra har skilda föräldrar. Vi kopplar detta till Astrid Lindgrens Pippi Långstrump och Emil i Lönneberga. Hur ser deras familjesituation ut?

Vi har funderat mycket och kommit fram till många kloka lösningar på hur en familj kan fungera på bästa vis.

Åk 1-9

Alla elever har jobbat flitigt med sina planeringar, men vi har ju hunnit med så mycket mer än det! De äldre eleverna har sytt påsar / väskor av sina batikfärgade tyg och de yngre har gjort örngott med ritade bilder. Vi har tittat på lilla Aktuellt och lyssnat på saga, vi har jobbat parvis med skriv- och läsövningar, vi har läst för varandra och en äldre elev har skrivit nationella prov. Vi är färre i gruppen nu, så vi hinner göra så mycket roligt tillsammans!

Nästa vecka

Många elever slutar nästa vecka så det blir många tacktal och avtackningar.

På tisdagen besöker vi templet. Vi ses kl.9:00 vid templet som ligger bredvid  thaiskolan i södra änden av shoppinggatan vid Kamala Beach. Sanuktröjan på och byxor/kjol/sarong som täcker knäna.

Idrottslektion tillbringar vi på stranden med lekar och bad. (obs!) Vi träffas vid polishuset kl 9.00 på ONSDAGEN. Kom ihåg att ta med vattenflaska, handduk och badkläder samt att ha Sanuktröjan på!

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan!

Petra och Heidi