Veckobrev v.10 Phuket

En toppen skolvecka här i Phuket! Vi har gjort mycket tillsammans över åldersgränserna och det är glädjande att se hur de äldre eleverna tar hand om de yngre och hjälper dem vid behov. Det är RAR som bäst! Vi har haft mysiga sagostunder då de äldre barnen har läst för de yngre parvis och på idrotten lekte vi 36-leken med samma par. Otroligt fint samarbete och mycket skratt.

Vi har repeterat veckodagarna och tränat färgernas namn på thai och tagit reda på vilken färg var och en har. Sedan gjorde alla ett eget armband i just sin färg; de yngre gjorde armbanden av pärlor medan de äldre knöt makrame´band. De blev jättefina! Vi har också hunnit med att vika fina svanar och hundar av handdukar. Till en början verkade det svårt, men sedan gick det som en dans och många visade stolt upp sina resultat.

Familjekonstellationen i Thailand skiljer sig ju på flera punkter från familjesituationen i Sverige och vi diskuterade olikheter och likheter. Den största skillnaden verkade vara familjesammanhållningen, respekten för de äldre och att alla bor tillsammans. Här i Thailand  respekterar man alltid dem som är äldre och lyder dem, också de äldre syskonen bestämmer över de yngre. Man tilltalar också äldre personer med olika namn än de yngre. Spännande!

En äldre elev hade planerat en rolig lek och ledde den på storsamlingen. Såväl föräldrarna som barnen deltog ivrigt och sprang och letade skatter på skolgården och efteråt fick lagen pris.

På bilden fick vi lära oss om Mandala som är en sorts meditationsfigurer gjorda som cirklar och former. Gruppvis gjorde alla sedan jättefina mandalas av naturmaterial som fotograferades och blev fina konstverk på väggen.

Förskola, barnklubb och förskoleklass

Vi har avslutat våra arbeten med primära och sekundära färger. Vi har verkligen fått använda olika uttrycksformer. Nu går vi in i ett arbete om Astrid Lindgren. Vem var hon och vad har hon skrivit. Vi har tittat på Pippi Långstrump och diskuterat vårt RAR arbete utifrån filmen.

Nästa vecka blir det Emil i Lönneberga och Madicken.  

Åk 1-9

“Vilken lugn och fin vecka vi har haft i gruppen”, utbrast en elev. Och så är det; arbetsron och glädjen i gruppen har varit superfin. Vi har förstås jobbat på med planeringen; någon har skrivit nationella prov, någon har hållit presentation på engelska och någon har forskat om medeltiden.

Dessutom har vi pysslat en hel del; duktiga och ivriga pojkar har sytt örngott och dekorerat dem med olika bilder och texter. Några äldre elever har planerat sina slöjdarbeten, klippt tyg, batikfärgat dem och kommit igång med sitt arbete. Alla moment ska dokumenteras med både bild och text för att skickas till Sofia distans.

Nästa vecka

Thaitema på tisdagen är yoga och grönsaker. Mjuka kläder på. (Eventuellt besöker vi en thailändsk skola, vi jobbar på det varje vecka…I så fall meddelar vi er på måndagen)

På torsdag har vi idrott på skolan. Kom ihåg idrottskläder, handduk, vattenflaska, badkläder (de yngre) och ombyte.

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan!

Önskar personalen på Sanuk