Veckobrev 6 – Phuket

 Veckans samlingar har handlat om vår värdegrund RAR. Vi har förberett vår vernissage som hölls på torsdagens storsamling. På vernissagen visade eleverna upp sina fotspår med egendesignade flipflops. Runt om hade klasskamraterna skrivit positiva och uppskattande ord om varandra. Vi visade också upp våra RAR-bokstäver i jätteformat, som alla hjälps åt att dekorera. Till detta serverades bubbel i allas glas.

På idrotten har vi börjat med bollsport. I veckan har vi spelat brännboll och volleyboll.

Thaitema denna vecka var ett besök i templet för förskolan och årskurs 4-8. Dit hade vi med oss gåvor till munkarna, och vi fick träffa en munk som välsignade oss.

Åk 1-3 testade thaiboxning för första gången. Det var svettigt!

Förskola

Vi har testat att programmera i ”Scratch” och ute på skolgården med hjälp av pilar.

År 1-3

Den här veckan så har vi fortsatt med arbetet med faktatexterna. Vi har också forskat om svenska vilda djur och jobbat med bild. Förutom detta försöker vi hinna med alla individuella planeringar.

År 4-8

Eleverna har jobbat på fint med sina medhavda planeringar. Flera i gruppen arbetar med Sveriges geografi, där vi tittar närmare på landskapen. Vi följer upp med att läsa boken ”Kompassresan” av Helena Bross tillsammans.

Nästa vecka

Thaitema

OBS! På måndag åker åk 1-3 till templet. Samling kl 9.00 vid templets ingång, OBS: tänk på att ha kläder som täcker benen och axlarna! Sanuk-t-shirts på.

Thaitema: Kinesiska nyåret.

På onsdag är det Alla hjärtans dag. Då är det härligt om eleverna har något rött på sig. Helst en röd tröja,  men om man inte har räcker det med en röd detalj.

Ha en riktigt härlig helg!

Önskar personalen på Sanuk