Veckobrev 19 – Phuket

Den här veckan har vi haft fokus på den thailändska kulturen och konungakröningen.Vi har frågat våra vänner mycket om den nya kungen och svaren har varit enhällig, efter så många år med samma kung är det svårt att byta. Alla är dock positiva och tror på en ljus framtid då kungen har blivit varm i kläderna. Vi har dessutom val här som pågår fortfarande så att alla har möjlighet att få lägga sin röst. Konstigt tycker eleverna eftersom vi bara har en dag men vi har ju förtidsröstningen.

Vi har mycket fokus på den thailändska kulturen under hela läsåret bl.a genom våra frekventa thaiteman. Lite extra blir det när man går åk 6-9, då man skickas ut på uppdrag i olika ämnen.  

Åk 1-9

En elev i åk 9 har studerat kulturen lite extra genom att åka runt i Kamala och ställa nyfikna frågor. Hon ville veta mer om hur man egentligen gör som thailändare med vardagliga saker såsom att hämta vatten. Finns det något särskilt sätt för dem eller gör de som oss “faranger” (turister). Är det bara vi som använder sömmerskan? När har eleverna i den thailändska skolan lov? Varför har de lov nu? Vi lär oss väldigt mycket genom att ställa frågor, visa oss nyfikna och genuint vara tacksamma för att vi har möjligheten att få vara här.

Nästa vecka

Nästa vecka befinner vi oss i Kamala.

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan!

Önskar personalen på Sanuk