Veckobrev 16 – Phuket

Nu har vi lagt både påsklovet och Songkran bakom oss och välkomnar det nya året. Alla, både elever och vuxna, verkar ha haft det roligt under Songkran festen som pågick på Kamalas gator under fredagen den 13 april.

På storsamlingen denna vecka fortsatte vi ha kul genom att leka ”Vem är jag?” Elever, föräldrar och lärare fick en lapp på ryggen där det stod vilken sagofigur man var. Man skulle genom att ställa frågor till de andra lista ut vem man var, Emil, Ariel, Bamse eller någon annan.

På thaitemat körde vi en favorit i repris, batik. Det var verkligen uppskattat och det blev väldigt fina batiktröjor och tygstycken.

 Åk 1- 4

Svenska och matematik, det jobbar vi extra med. Årskurs 1 har arbetat med synonymer och vokaler. De andra eleverna har arbetat med beskrivande texter samt hur man skriver en instruktion.  I No har vi pratat om fjärilar, från puppa till larv.

I bild har eleverna fått sy sina senaste batikarbeten till grytlappar eller annat.

Idrotten denna vecka handlade om kost och hygien. Vi tittade på kostcirkeln från 1968 och jämförde den med  kostcirkeln från 2014. Vi gjorde ett collage om vad som är nyttig mat och onyttig mat.

Åk 5-9

Vi har börjat jobba i block. Den här veckan har vi jobbat med engelska och svenska. Tänk att allt blir klart nu i veckan och vi ska inte ha engelska och svenska förrän till hösten. Nästa vecka blir det matte för hela slanten.

Nästa vecka

Idrott

Tisdag – Linedance

Torsdag –  Kubb

Smörj in era barn ordentligt med solkräm.

Ha en trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk