Veckobrev 12 – Phuket  

Nu är det hett ute så ibland får eleverna välja att sitta inomhus på rasten och spela spel eller bygga med lego mm. I storsamlingen hade några av eleverna presentationer om skilda ämnen, våra sinnen samt om krabban.

Idrotten i början av veckan gick i  paralympics tecken. Först såg vi en film tidigare i veckan och funderade över vad paralympics var för något. Sedan fick eleverna testa hur livet skulle vara om man hade någon slags funktionsnedsättning. Det var så roligt tyckte eleverna att flera av dem protesterade när lektionen var slut.

På idrotten senare i veckan fortsatte vi med orienteringen. Eleverna fick rita var sin karta  över skolgården, märkt med åtta olika kryss – orienteringstecken. Därefter fick de byta karta med en kompis och leta reda på kryssen.

FN dagen mot rasism och diskriminering uppmärksammades naturligtvis.

År 1-3

Vi jobbar vidare med speciellt kärnämnena som svenska och matematik. Vi har satsat mycket på läsning denna vecka samt räknat flitigt.

På bilden förberedde vi inför påsk och gjorde påskkort samt små korgar av äggskal.

År 4-9

 Vi jobbar på i de olika ämnena. Vi har läst mycket om paralympics och om hur man kan fungera i vardagliga livet utan någon kroppsdel eller funktion.Fn dagen skapade också mycket funderingar hos de äldre eleverna.

Mest spännande var det med vårt thaibesök d.v.s en elev som går i en thaiskola kom till oss under två dagar. Han fick lära sig lite engelska och svenska. Vi fick öva på vårt kroppsspråk så att vi kunde göra oss förstådda.

 Nästa vecka

 Smörj in era barn ordentligt med solkräm.

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk