Veckobrev 11 – Phuket

 I storsamlingen  fick föräldrarna och eleverna lära sig vad olika frukter heter på thai. Man fick placera ett kort bredvid frukten utifrån fruktens thailändska namn. Inte så lätt.

År 1-3

Eleverna arbetar flitigt med sina små och stora projekt. Der är mycket fokus på matematik och läsning. I svenskan gör vi bokstavsövningar, bearbetar olika texter som t.e.x sagor samt gör läsövningar. I matematiken räknar vi framåt i böckerna samt gör övningar inför de nationella proven som görs i åk 3 när man kommit tillbaka till sin hemskola. I No har vi fortsatt att skriva faktatexter. Denna gång skriver vi om krabban.

I bild fortsatte vi med att rita halva ansiktsporträtt med plyerts samt att sy kuddfodraler av batiktygerna på symaskin. Vi målade också på tyg samt började ett projekt om Thailands national blomma orkide.

Idrotten denna vecka handlade om första hjälpen. Eleverna har fått lära sig vad man gör om någon blöder lite eller kraftigt. Först målades det sår på armar och ben och därefter testade alla hur man gör för att stoppa blödningen.

År 4-9

Vi fortsätter denna vecka med meterologi. Hur ser molnen ut? Vad finns i molnen? Hur fungerar en termometer?

Vad är en orkan? Nästa vecka börjar vi med experiment på detta område.

Nästa vecka

Idrott

Tisdag – Paralympics, på skolan.

Torsdag – Orientering nr. 2, på skolan.

Smörj in era barn ordentligt med solkräm.

Trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk