Våra skolor

Sanuk- Svenska skolan Thailand står för kvalité, gemenskap och personlig utveckling. Vi driver förskoleklass samt årskurs 1 till 9 så skolan hälsar barn mellan 6 och 16 år välkomna.

Skolan följer de svenska läroplanerna LpFö och Lgr11 och alla våra förskollärare och lärare är utbildade i Sverige och har som minst 5 års yrkeserfarenhet.

Vi jobbar i små grupper med ca 12 barn per grupp där vi utgår från varje barns unika behov och mål. Tillsammans med våra erfarna och kvalificerade pedagoger ger vi handledning och stöd för att varje barn ska få utrymme att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi jobbar aktivt med personlig utveckling och därför blir det självklart för oss att ta hänsyn till och utgå ifrån, varje barns individuella behov, kompetenser, intressen och målsättningar.

För att utvecklas positivt behöver man också känna trygghet och glädje. Vi lägger därför stor vikt vid att hjälpa barnen att tidigt lära känna varandra och personalen samt att underlätta för stora och små att umgås.
För att skapa en stark sammanhållning och öppen kultur har vi gemensamma samlingar varje morgon där vi bla jobbar med gruppstärkande övningar, namnlekar, morgongymnastik, yoga och andra övningar. Alla föräldrar är naturligtvis varmt välkomna att delta vid dessa samlingar! Vi vill att verksamheten ska kännetecknas och beskrivas av den gemenskap och glädje som råder.

Kunskap och lärande är viktigt och återkopplingen vi ofta får från lärare på hemskolorna är att elever som gått hos oss utvecklats mycket och har nått långt utifrån läroplanens mål. Att de även utvecklats socialt brukar vara något som märks.

Våra skolor har anpassade lokaler i thailändsk miljö, nära strand och hav. Vi använder oss givetvis av den thailändska miljön, kulturen och språket i vår undervisning. Vi gör regelbundna studiebesök till typiska thailändska platser och sevärdheter såsom tempel, gummiplantage och mangroveskog m.m. Allt dokumenteras i varje elevs egen och unika Thailandsbok. Boken blir ett fint minne och ett bra underlag för redovisning i hemskola.

Eftersom vi är i Thailand äter vi självklart oftast thaimat, däremot kryddad så den passar våra västerländska smaklökar.

Varmt välkommen till oss på Sanuk.

Arbetsplan för skolan (pdf) >>