Kamala Skolan

Vår skola ligger i den lugna och mysiga lilla orten Kamala på ön Phuket en bit ovanför Kamala Beach, stranden som nyligen blev topp 5 rankad i kvällspressen som både familjevänlig och lugn.

Skolbyggnaden är fantastisk och inbjuder till både lek och studier. Alla rum har AC men vill man njuta av värmen har klassrummen egna väl tilltagna balkonger att sitta på. Utsikten med bergen i bakgrunden är storslagen och det är vad vi möter varje morgon vi går in i våra klassrum.

Vi har en stor skolgård med gräsmatta som vi kan använda både som fotbollsplan eller idrottsarena på gymnastikpass och raster. Att vi har en studsmatta på gården tycker eleverna är ett stort plus och där spenderar många gärna sin lediga stund. När man inte vill vara där finns både pingisbord och King ruta som lockar till rastaktivitet.

Vi kan stoltsera med att vi på skolan har en alldeles egen kokerska som tillagar vår skollunch och som även kan bidra på hemkunskapen. Här i Thailand är barnen välkomna i köket och det nyttjar vi ofta. Det är här vi kan lära oss hur vi tillagar en pad thai eller som tam.

Vi månar väldigt om miljön och i vår ambition att bidra positivt har vi etablerat samarbete med organisationen Trash Hero. Trash Hero har städ-aktiviteter på någon av Phukets stränder varje helg och där kan vi alla vara med, gammal som ung. Utöver det vill vi minska användandet av plast genom att erbjuda Trash Heros vattenflaskor istället för engångsflaskorna i plast vilka idag är en stor faktor och bidragande bekymmer för miljön. Trash Heros vattenflaskor kan man sen fylla på gratis hos oss och på olika restauranger och affärer runt omkring.

Soi Dog är en välgörenhetsorganisation som också ligger oss varmt om hjärtat. De tar hand om skadade hundar och katter på Phuket och hjälper till med att vaccinera och sterilisera herrelösa djur. Till den organisationen skänker vi pengar för att de ska kunna fortsätta med sitt goda arbete.

Eftersom vi är en liten skola med få elever och små elevgrupper (max 12 elever i varje klass) upplever man ofta oss som en enda stor Sanukfamilj. Alla känner alla och det ger en stor trygghet åt både barn och vuxna. Skolfamiljerna lär känna varandra snabbt och blir ofta att umgås genom gemensamma middagar på någon av strandens trevliga restauranger eller att man ger sig av tillsammans för att testa något av Phukets stora utbud av aktiviteter.

För att se hur en dag på Sanuk i Kamala kan se ut titta gärna in i albumet “En dag på skolan”. Du kan även se fler bilder från vår dagliga verksamhet under Bilder > Kamala.

LÄSÅRSTIDER 2019/2020

Höstterminen 2019 startar måndagen den 19 augusti och pågår t.om fredagen den 20 december då skolan stänger för jullov. Vårterminen 2020 startar onsdagen den 8 januari och vi bedriver verksamhet t.om fredagen den 29 maj med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.
Förskolan öppnar onsdagen den 8 januari och barnklubben måndagen den 13 januari och dessa verksamheter bedriver vi t.om fredagen den 27 mars. Om vi får in anmälningar till förskolan eller barnklubben i tillräckligt antal utanför den perioden anpassar vi naturligtvis efter bästa förmåga enligt familjernas önskemål.

Lov och studiedagar

Höstlov v.44- Skolan är stängd

Jullov fr.om. måndagen den 23 december t.o.m. tisdagen den 7 januari (Barnklubb t.o.m fredagen den 10 januari)

Sportlov v.8 (gäller förskolebarn och elever bokade 17 veckor eller mer). Alla andra går på skolan, förskolan eller i barnklubben v.8

Påsklov v.16- Skolan är stängd

Studiedag fredagen den 31 januari- Skola, förskola och barnklubb är stängd

Thailändsk högtid fredagen den 1 maj- Skolan är stängd

LÄSÅRSTIDER 2020/2021

Efter avslutat läsår 2019/2020 kommer vi tyvärr att stänga ner skolan i Kamala och hänvisar med anledning av det alla skolfamiljer till våra skolor i Huay Yang, Hua Hin eller på Koh Lanta

INFO OM PHUKET

Phuket ligger utanför Thailands sydvästkust och är sedan många år en av landets absolut populäraste turistorter. Phuket tillhör dessutom, som en av 47 öar, den marina nationalparken Mu Ko Chang Marine National Park där 70% är hav med otroligt vackra korallrev och rikt djurliv.

Ön är till stor del täckt av berg och skog där bergskedjan sträcker sig från norr till söder. Längs öns västkust finner du flera kilometerlånga vackra och välbesökta sandstränder. Stränderna i Kamala och Karon är väldigt barnvänliga och här finner du mycket barnfamiljer medans t.ex stranden vid Patong mer lockar ungdomar.

Men Phuket erbjuder också mycket mer än sol och bad med sina många sevärdheter. Du kan som familj uppleva allt från ett besök på Phuket Zoo, FantaSea med sina fantastiska shower eller varför inte uppleva en storslagen solnedgång från en klippa (Cape Phrom Tep) vid öns sydspets för att nämna några.