Veckobrev v.7 – Phuket

Vi har haft en härlig vecka med massa roligheter! En dag under lunchen blev det full uppståndelse då några elever såg en kackerlacka på gården och ställde sig på stolar och skrek i högan sky! Till deras lättnad var inte alla elever lika rädda utan några hade mod att sopa iväg kackerlackan. Så långt var allt frid och fröjd… men när det sedan dök upp en ödla som såg kackerlackan som ett riktigt skrovmål var dramatiken i full gång igen! De flesta ville följa dramat, -en del med förtjusning och spänning, -andra med kväljande avsky. Vi fick dock i oss lunch denna dagen också och var därmed hyfsat redo för nästa arbetspass!  

Denna vecka tackar vi av vår härliga pedagog Lotten som efter 3 ½  månader och åker tillbaka till Sverige. Pop kan mai Lotten!

Förskola, barnklubb och förskoleklass

När den ena eleven åker, kommer nästa! Vi har denna veckan välkomnat en ny elev till vår grupp och är därmed fulltaliga igen. Veckans spännande räkneuppgift bestod i att mäta hur lång och bred vår skolgård är. Barnen fick starta med att ta reda på hur många måttband lång och bred skolgården är. Sen tog vi reda på hur många centimeter och meter det motsvarade. Längdbegreppen var lite bekanta för några och nya för några. Därefter skissades det på en “King-plan” som en elev var extra ansvarig för att rita upp på skolgården. Det blev en kul rastaktivitet tyckte många!

Åk 1-3

Den här veckan har alla jobbat på flitigt med sina planeringar och vi har fortsatt att lyssna på berättelsen om Siri och ishavspiraterna. Grupparbetena om Buddhismen blev jättefina och presentationen på storsamlingen gick fint. Vi har firat alla hjärtans dagen och varit extra omtänksamma och vänliga mot varandra. Treorna har dramatiserat sagan om Rödluvan på engelska och de nya, yngre eleverna har börjat spela SpelEtt. Dessutom har vi besökt templet och idrottat på stranden. Vilken super-vecka!

Åk 4-9

Den här veckan har varit fylld av arbete och roliga aktiviteter! I tisdags fick vi lära oss att fläta korgar och i torsdags var det idrott på stranden och hoppbilder för de som inte tagit tidigare. Det är jättefin stämning i gruppen nu och många känner sig väldigt trygga och hemtama i gruppen (läs:lite busiga..). Vi har också gjort grupparbete om Buddhismen och redovisat på storsamlingen.

Nästa vecka

Många elever slutar nästa vecka så det blir många tacktal och avtackningar. På tisdag kommer vi att lära oss att göra batiktryck så ta gärna med en vit t-shirt eller ett vitt tygstycke. Förskolan och förskoleklassen kommer att vara ute i stort sett hela veckan. Barnen behöver vara insmorda med solskydd och ha något på huvudet samt ha badkläder med sig.

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan!

Önskar personalen på Sanuk