Veckobrev v.6 – Phuket

Nu har temperaturen stigit här i Phuket! Vi har haft trettiofem graders värme hela veckan vilket medverkat till att vattenåtgången varit stor. Trots detta imponeras vi av barnens aldrig sinande energi. Det hoppas, studsas, spelas pingis, fotboll och leks “burken”. Våra barn är helt fantastiska på att ta hand om varandra och hjälpas åt för att alla ska trivas och må gott!

Denna veckan har vi startat igång ett grupparbete om Buddhismen där alla är delaktiga utifrån sina förutsättningar. Det kan i stora drag innebära att de äldsta eleverna jobbar mer med fakta och fördjupning medan de yngsta lyssnar, ritar och står mer för den praktiska biten. Arbetet ligger i fas med vårt thaitema där vi besökt templet med två grupper denna veckan. Nästa vecka är det dags för sista gruppen att gå dit.

Vi har haft en vecka där ovanligt många varit sjuka. Det verkar vara någon slags magsjuka så vi har varit extra noga med handhygienen för att försöka hålla eventuell smitta borta!

Förskola, barnklubb och förskoleklass

Denna veckan har vi jobbat med geometriska former. Vi har letat cirklar, kvadrater, rektanglar och trianglar och satt upp lappar med rätt ord till rätt form. Dessutom har vi skapat klot, pyramider, rätblock och cylindrar av olika material, t ex garnbollar och papperstrianglar mm.

Förskoleklassen arbetar varje dag efter lunch med sin veckoplanering.

Åk 1-3

Nu har alla elever börjat, så nu är gruppen fulltalig. Välkomna alla nya elever! Några elever har varit sjuka, medan alla de övriga har jobbat på duktigt med sina planeringar. Alla har som vanligt läst högläsning för sina fadder-elever och vi har börjat lyssna på en ny berättelse. På idrotten hade vi Nia som är en blandning av kampsport, dans och yoga. Vi har också varit på thaitema – Muay thai som är thaiboxning. Det var jätteroligt och eleverna var jätteduktiga! Dessutom har vi haft grupparbete över klassgränserna om Buddhismen. På fredagen avtackade vi vår första elev, tänk så snabbt tiden har gått!

Åk 4-9

Den här veckan har vi haft en mycket god stämning i gruppen. Alla har hjälpts åt och varit på gott humör och samarbetat bra. Några elever har varit sjuka, men det har arbetats på bra med planeringar, grupparbete om Buddhism samt thaitema och idrott. Som thaitema besökte vi templet och på idrotten var vi och simmade, lekte, dök och livräddade i poolen.

Nästa vecka…

…är det dags för åk 1-3 att besöka templet. Vi ses kl.9:00 vid templet som ligger bredvid  thaiskolan i södra änden av shoppinggatan vid Kamala Beach. Barnklubben, förskolan och förskoleklassen kommer att få lära sig hotellvikning av handdukar medan åk 4-9 ska fläta korgar! Torsdagens idrottslektion tillbringar vi på stranden med lekar och bad. Kom ihåg att ta med vattenflaska, handduk och badkläder samt att ha Sanuktröjan på! Eftersom vi avslutar dagen på stranden får ni hämta era barn där.

Ha en riktigt trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk