Veckobrev v.3 –Phuket

Vi har haft en riktigt varm vecka där vattenkranen fått arbeta ordentligt! Elevgrupperna fylls nu på vecka för vecka samtidigt som en del också lämnar oss om ett par veckor. Vi har pratat om R-A-R; Respekt för andra -Ansvar för sig själv -Respekt för sig själv. Det är grundläggande för vårt arbetssätt inom Sanuk och viktigt att våra elever känner sig delaktiga i. Vi tycker att eleverna hittat sin plats i gruppen och visar att de börjar bli trygga med oss, varandra och lokalerna. Åk F-3 har parläst med elever ifrån åk 4-6 där de förutom lästräning fått möjlighet att öva lyssnande och återberättande av texter.

Tisdagens idrott på stranden var en riktig energikick för barnen såväl som för oss vuxna! Det blev många skratt, mycket svett, sand och plaskande! Olika uppdrag väntade barnen som direkt blev indelade i olika åldersblandade lag. Det blev olika stafetter, lekar, sandslottsbyggen och avslutningsvis ett dopp i havet för de som ville. Den relativt korta promenaden från stranden till skolan krävde trots bad, en svalkande dusch när vi kom tillbaka.

Under veckans storsamling imponerade både elever och föräldrar med sina förmågor i att göra charader. Det var jämnt mellan föräldralaget och elevlaget från början till slut och blev alltså oavgjort!

AC:n har “gått varm” (eller kall snarare!) då eleverna haft sina arbetspass. Vi har haft en bra terminsstart där eleverna kommit igång fint med sina planeringar. Till vår stora glädje har skolan fått en stor studsmatta, så det hoppas och studsas för fullt på rasterna!

På torsdagens idrott var det dags för dans. Det var funkig musik och modern dans i form av streetdance. -eleverna jublade! Vi hann också med att klappa och leka med heltakt, halvtakt och dubbel takt. Det gav mersmak så vi hoppas på snar repris!

 

Förskoleklass, förskola och barnklubb

Denna veckan tog vi ut vår lilla pool som förskolebarnen kunnat bada och plaska i. De har tränat på att doppa huvudet och hålla andan. Vi har en bok som vi läser lite ur varje dag. Den brukar vi bearbeta på lite olika sätt. Ofta blir det att barnen illustrerar något från dagens kapitel. Vi tränar på veckodagarna både på svenska och thai samt försöker lära oss veckodagarnas färger.

 

Åk 1-3

Vi har jobbat flitigt med våra arbetsuppgifter i de olika ämnena och satsat extra mycket på läsning. Vi har börjat spela ett roligt, nätbaserat spel som tränar grundläggande läsning och  läst högläsning för våra fadder-elever. Alla tycker att vår högläsningsbok ”Häxorna” av Roald Dahl är jättespännande och längtar att få veta hur den ska sluta!

Vi har i flera repriser diskuterat respekt och vikten av att ta hänsyn till varandra och ge varandra arbetsro.

Många har fingervirkat flera meter fina trådar, som vi nästa vecka ska skapa till konstverk. Dessutom har vi övat de viktigaste fraserna på thai och skrivit ner dem.

 

Åk 4-9

Vi har fått några nya elever till vår grupp den här veckan, och efter lite avvaktande och blyghet i början av veckan känns nu gruppen riktigt bra och börjar bli sammansvetsad! Det är mycket och olika aktivitet på arbetspassen, alltifrån filminspelning på engelska och inspelning av dans, till nybörjarspanska, avancerad matte och olika so-uppgifter. Vi har lärt oss lite thai och Ulrika läser högt ur en skönlitterär bok som heter “Isdraken”. En bra arbetsvecka!Nästa vecka…

…drar vi igång Thai-tema gruppvis varje tisdag. Nästa vecka kommer förskoleklass-, förskole- och barnklubbsbarnen att åka på Thaiboxning. Vi samlas som vanligt 8:30 och åker därefter gemensamt tuk-tuk till och från boxningen. Se till att ha vattenflaska, gympaskor och Sanuk-tröja på!

Övriga elever är kvar på skolan (åk 1-9) och smakar på frukter samtidigt som de lär sig vad frukterna heter på thai. Det blir även lektion i handuksvikningens konst!

Kom ihåg att ta med en egen handduk till handduksvikningen!Ha en riktigt trevlig helg!

Önskar personalen på Sanuk