Veckobrev v.13 Phuket

Veckan har varit rolig och väldigt lugn, det är ju väldigt varmt i solen så det är endast korta stunder som studsmattan är i användning innan man behöver dricka och vila en stund. Det har varit många avtackningar och avsked längs veckan, vilket ju är lite vemodigt då man har fått nya kompisar och trivts bra.

På tisdagen besökte vi ett Buddhistiskt tempel. Vi täckte förstås axlar och knän och tog av oss skorna innan vi gick in. Vi wajade och förde gåvor till munkarna, blev välsignade med heligt vatten, hedrade de döda och lyssnade på mässor på thai. Till slut fick vi välja var sitt armband. Alla var överens om att det var en lugn och fin upplevelse och var glada att vår städerska Khun Pa igen kom med oss och visade hur vi skulle göra.

Den här veckan hade vi idrott på stranden och det var kul! Vi tog hoppbilder av de nya eleverna, lekte olika lekar och stafetter och gjorde konstverk i sanden. Och drack massor av vatten, förstås. Sedan badade vi för att svalka oss. Härligt att se hur de äldre eleverna tar hand om de yngre och hur fint alla samarbetar över åldersgränserna.

På torsdagens storsamling lekte vi Ö-leken familjevis och vissa uppgifter var riktigt knepiga, men alla kom i mål! På de övriga morgonsamlingarna har vi haft GOTD och en stunds yoga.

Veckans bilduppgift var att måla optiska illusioner och de blev riktigt fina.

Denna vecka tackar vår pedagog Heidi för sig och åker tillbaka till Finland för att återkomma nästa år.

Förskola, barnklubb och förskoleklass

Vi har fortsatt med familjen och har genom olika uttrycksformer skapat våra familjer.Vi har använt vattenfärger, lera,stenar,blommor och annat fint. Det är härligt att skapa.

Astrid Lindgren är vi färdiga med, för nu, och har börjat fokusera på Selma Lagerlöf.

Åk 1-9

Vi har jobbat på med planeringarna, men också lyssnat på berättelser, spelat kahoot och olika spel, varit med de yngre barnen, sett på undervisningsfilm och lilla Aktuellt, diskuterat och filosoferat, städat klassrummet, lekt ute och mycket annat. Det har varit en riktigt rolig vecka!

Nästa vecka

På tisdag åker vi till Soi dog kl.8.30 och beräknas att vara hemma till lunch. Ta med vatten i flaska och ha en keps på huvudet. Vi kommer att befinna oss ute stor del av förmiddagen.

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan!

Önskar personalen på Sanuk