Veckobrev v.11 – Phuket

Vi har haft en lugn och harmonisk vecka med yoga och mindfulness som genomgående tema. Alla deltog ivrigt i yogaövningarna och lärde sig att andas rätt samtidigt som vi föreställde olika djur och kopplade det till rörelser. Många upplevde yogastunderna väldigt rogivande och lugnande. Alla klarade av att fokusera och ligga lugnt under avslappningsstunderna, också de allra minsta. Och minneslekarna gick som smort, vilket fint minne alla elever har!

Nu vet nog alla elever på skolan vad morot och potatis heter på thai, plus många andra grönsaker. Vi har repeterat dem på thai och lekt lekar för att minnas bättre. Tua (bönor) var lättast att minnas tyckte vi!

På idrotten lärde vi oss en rolig dans till Shakiras “Waka waka” som eleverna kunde direkt. Kanske föräldrarna får se den på nästa veckas storsamling? Dessutom hade vi tabata och förstås en del yogaövningar.

Två äldre elever höll storsamlingen på torsdagen. De hade tränat in korta danssekvenser som de lärde ut och till oss andra. Alla föräldrar dansade på enligt bästa förmåga och det hördes många skratt här och där. Det var duktiga tjejer som höll i samlingen och vi andra fick vara med om en jätterolig dansstund!

På bilden blandade vi socker med vatten och såg hur fint vattenfärgen blandade sig. Det blev vackra konstverk.

Förskola, barnklubb och förskoleklass

Mäta sig själv och andra genom att mäta med olika verktyg har varit riktigt roligt.Vi har använt oss av fötter ,händer,limstift och andra spännande saker vid mätningen.

Vi jobbar mycket med prepositioner genom att barnen får lägga sig under bordet, ställa sig bakom sin kompis, hoppa över en penna o.s.v. Det är ett lätt sätt att lära sig ordklasser redan i förskolan.

Åk 1-9

Det har varit mycket matematik och svenska för alla elever den här veckan, så vi kommit rejält framåt i planeringarna. De äldre eleverna har skrivit nationella prov och gjort presentationer, medan de yngre har jobbat på med allt från medeltiden till Sveriges riksdag och regering. Några har sytt örngott och dekorerat dem, några har sytt kassar/påsar och någon har virkat ett litet troll. Dessutom har ett par elever lärt sig dansa schottis och polka och dokumenterat sin dans. Det har varit en fin vecka på alla sätt!

Nästa vecka

På tisdagen blir det thaiboxning för dem som inte ännu har provat på det.  Vi träffas kl 9.00 Kamala Muay Thai och när vi är färdiga åker vi tuktuk tillbaka till skolan. Ta med vattenflaska och klä dig i idrottskläder + Sanuktröjan.

www.google.com/maps/place/Kamala+Muay+Thai+Gym/@7.9433065,98.2784885,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x30503a38a1dc6059:0x635696e3c16f47ba!8m2!3d7.9433012!4d98.2806772

Övriga elever kommer som vanligt till skolan kl 8.30.

Idrott på torsdagen, vattenflaska+idrottskläder+handduk+baddräkt med!

På torsdagen “Rockar vi sockorna”,  så då får man gärna ha på sig ett omaka par sandaler.

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan!

Petra och Heidi