Veckobrev 20 – Phuket

Det händer mycket i världen och i Sverige. För att hålla oss uppdaterade tittar vi på lilla aktuellt skola varje tisdag. Ibland visas det hemskheter och då pratar vi naturligtvis om det.

Många undrar om hemskheter bara handlar om religion. Eftersom vi bor på en ö med både buddhister och muslimer var önskan om att ta reda på mer om religionerna denna vecka. Dessutom har vi en svensk präst stationerad här som också kommer att frågan om hemskheterna bara beror på de olika religionerna.

Åk 1-9

Vi började med ett besök på big Buddha. Det var lång väg dit och vi hann se mycket av öns stränder. Det blev dock inget stopp med bad…Vi åkte upp för en lång backe och väl där fick vi se en bedårande utsikt. Vi kunde se alla stränder (trodde vi då) men senare fick vi reda på att det bara var två stränder vi kunde se från toppen.

Man håller på att bygga big Buddha och det var fascinerande att se alla bitar av byggmaterial som skulle fästas på rätt plats. Trots bygget fanns det mycket folk där och apor.

Vi gick runt och tittade på alla hjärtan som folk köpt och skrivit sina önskningar på. Det var så fint.

Självklart gick vi till munken för att bli välsignade och ville samtidigt ställa några av våra frågor men det hade han ingen tid till, tyvärr.

Vi fortsätter att ställa våra frågor nästa vecka.

Nästa vecka

Nästa vecka befinner vi oss i Kamala.

Vi önskar er en trevlig helg!

Pop kan mai wan djan!

Önskar personalen på Sanuk