Vår personal

Delar av personalen som arbetar på i Huay Yang, Hua Hin, Koh Lanta och Phuket.

Rektor Huay Yang/Hua Hin samt Skolkoordinator  Rektor Koh Lanta

Monica Fernqvist är rektor med ansvar för Huay Yang och Hua Hin. Hon tar även hand om bokningar, fakturor och annat administrativt jobb. Monica är en Stockholmstjej som nu flyttat med familjen till Hua Hin. Hon har många års erfarenhet som lärare och av ledaruppdrag. En engagerad och effektiv tjej i allt hon gör.

rektorLola Holmstedt är rektor med ansvar för skolan på Koh Lanta. Hon är en sportig och MC-åkande Norrköpingstjej med många års erfarenhet av läraryrket, handledar- och ledaruppdrag i grundskolan. Hon är en energisk, positiv och stabil person, som dessutom tidigare har hunnit med att jobba tre säsonger som lärare på Sanuk.
Rektor Phuket  
PetraPetra Addenback har arbetat inom skolan sedan 1985. Hon är utbildad Montessorilärare och har tidigare startat skola i Helsingborg och i Höör. I Sverige har hon arbetat som rektor i 20 år och därefter har hon varit områdeschef i Göteborg. En glad person som är bra på att ta sig an nya och kluriga utmaningar.  

 

Några av pedagogerna i Huay Yang

Kerstin Vidin från Kungsör är en lugn och humoristisk pedagog med lång erfarenhet inom både skola och förskola. Hon har en bred ämneskompetens och har god förmåga att skapa relationer med både elever och föräldrar. Hon är en tydlig och direkt person som driver processer framåt samtidigt som hon kan lyssna in och reflektera. Kerstin följer nu sina drömmar och kommer att arbeta hos oss på grundskolan nästan hela säsongen. pedagogAnnika Adolfsson från Göteborg är en pedagog som möter elever där de är och arbetar för att varje elev ska känna sig stolt över det den producerar. Hon har behörighet i nästan alla ämnen och även specialpedagogisk kompetens. Hon är mycket intresserad av litteratur och läser ofta och mycket tillsammans med sina elever vilket ger ingångar till givande samtal och ämnen. Annika ska arbeta hos oss hela säsongen på grundskolan.
Susanne Neubert från Fagersta kommer att arbeta med de äldsta eleverna på skolan. Hon är vår språkpedagog då hon är lärare i svenska, engelska, tyska, spanska och svenska som andraspråk. Hon är mycket berest då hon har tillbringat 15 år utomlands, i 6 olika länder. Nu tar hennes nyfikenhet på nya kulturer till Thailand. Susannes musik -och dansintresse kommer sätta extra färg i skolverksamheten. Susanne kommer att arbeta hos oss från december till mitten på februari. Susanne Eliasson från Östersund är en drivande och målinriktad pedagog som älskar nya utmaningar. Hon brinner för att barnen ska vara kreativa och finner ateljén som en viktig mötesplats där hon erbjuder barnen att uttrycka sig i olika former. Hon ser också förskolan som en plats där barn får utveckla sin sociala kompetens och förmåga till empati. Hon ser varje möte som ett lärande och att olikheter kan vara en tillgång. Susanne ska arbeta på förskolan hela säsongen.
Kirsi Speckbacher från Gävle är en glad och social pedagog och har lätt att få kontakt med andra människor, stora som små. Hon brinner framförallt för värdegrundsfrågor, alla människors lika värde. Att arbeta med språklig medvetenhet och matematiska grundbegrepp tycker hon är viktigt i förskolan men leken framförallt är av största betydelse, det är genom leken vi lär oss. Kirsi ska arbeta på förskolan från slutet av november till och med början av mars.  

 

Några av pedagogerna i Hua Hin

Ornina Abacioglu från Stockholm är en framåt, social, äventyrslysten och aktiv pedagog som tycker om att ha många bollar i luften. Hon är tydlig och rak och har höga förväntningar på sig själv och sina elever. Hon arbetar aktivt för ett gott klassrumsklimat där alla känner sig trygga så eleverna kan utvecklas så mycket de bara kan. Hon ser elevernas erfarenheter och olikheter som en tillgång. Hon kommer att arbeta på grundskolan från november till och med mars. Salima Ledan från Stockholm är vår språkpedagog. Hennes kärlek till språk kommer från hennes uppväxt då hon växt upp med både svenska och franska och har under sitt vuxna liv studerat spanska och undervisar i både franska och spanska. Hon är en utåtriktad pedagog som tycker om att arbeta i utmanande omgivningar. Salima ska jobba hos oss hela året på grundskolan.
Jessica Ahl är en sportig tjej från Älvängen. Hon är en pedagog som tycker om att arbeta i team och ställer alltid upp för sina kollegor och elever. Hon är en riktig arbetsmyra, är strukturerad och är inte rädd för att hugga i. Hon har undervisat i alla ämnen och besitter också kunskaper om ”Yoga i skolan” vilket passar riktigt bra i Thailand. Jessica ska jobba på grundskolan november till och med mars.  Sanna Tingström från Stockholm är en glad, nyfiken lyhörd pedagog. Hon har som ambition att alltid utgå från det ”kompetenta barnet” , att barn kan. Hennes uppgift är att skapa bästa förutsättningar för lärande och att hon utforskar och undersöker tillsammans med barnen. Mångfald och delaktighet är två nyckelbegrepp som hon värdesätter stort. Sanna tar med sig sin familj till Thailand och kommer att arbetets på förskolan från slutet av september till och med maj.
Sara Kinger är en Dalkulla bosatt i Stockholm. Hon besitter en stor dos av nyfikenhet, engagemang och tålamod i sitt arbete med barnen och har en stor flexibilitet, förståelse och ödmjukhet för varje individ. Hon har en förmåga att anpassa sitt förhållningssätt som pedagog och erbjuder olika lärstilar. Hennes naturlighet att skapa trygghet och uppmuntran till kreativitet är en tillgång för barnen. Sara kommer att arbeta hos oss hela året på förskolan.  

 

Några av pedagogerna på Koh Lanta

pedagogAnette Söderberg är en välutbildad och erfaren lärare som har jobbat åldersblandat med många ämnen i flera skolor Stockholmsområdet. Hon har stor erfarenhet av att individualisera och möta varje elev där de befinner sig i sin utveckling. Dessutom är Anette en mästare på schack med ett smittande leende. Anette jobbar hela höstterminen med eleverna i år 4-5. pedagogMagdalena Nordahl Ahlberg har själv gått i Svensk utlandsskola i Sri Lanka som barn och det ledde till ett särskilt intresse för andra länder och kulturer. Hon spelar gitarr och sjunger sedan barnsben och gillar också träning i form av t ex löpning samt att köra motorcykel. Magdalena kommer att arbeta hela läsåret tillsammans med elever i år 1-3
pedagogSanna Falck kommer att handleda våra äldsta elever som går på Sofia Distans under hela läsåret tillsammans med eleverna i år 7-9 som är hos oss under en kortare del av skolåret. Hon har utöver sin lärarbehörighet en bakgrund som simlärare och är utbildad inom HLR. Sanna har ett stort intresse för skönlitteratur, både på svenska och på engelska, och brinner lite extra för att inspirera eleverna till läsning. pedagogCamilla Schubert kommer att jobba i förskoleklassen på Koh Lanta från oktober till april. Hon har mångårig erfarenhet av att arbeta i förskoleklass till år 3 och brinner extra för läs- och matematikutvecklingen hos varje elev. Naturen, att odla i trädgården och att träna är några av de saker hon gillar att ägna sig åt på fritiden.
pedagogCristina Enarsson är en fartfylld lärare från Täby som tidigare har jobbat med friskvård i både Spanien och Turkiet. Intresset för både resor och träning har följt med genom livet och spinning, styrketräning och yoga är några av de saker som gör livet gott att leva. Hon har sedan 15 år tillbaka undervisat på mellanstadiet och kommer att jobba med eleverna i år 4-6 från höstlovet och ända fram till maj. pedagogLill Wilhelmsen arbetar sitt femte år på Lanta och sitt andra år på Sanuk. Hon är en erfaren förskollärare från Stockholm, men ursprungligen kommer hon från Norge. Lill är musikalisk och både spelar och lär ut ukulele. Hon är flexibel, varm och trygg och får barn i alla åldrar att trivas, lära och växa. Lill har ett hus sedan flera år tillbaka på Lanta och kan ön bra, hon tar oss gärna med på olika äventyr. Lill arbetar i förskolan hela läsåret.
pedagogDaniel Midstam jobbar på mellanstadiet på Lidingö utanför Stockholm när han bor i Sverige och på fritiden gillar han att både skapa och spela musik. Han är lyhörd för elevernas behov och bygger relationer som skapar förtroende och skapar ett tillåtande klimat. Att våga ta steg ut i världen och uppleva nya platser och människor är utvecklande och livet är för kort för att vänta. pedagogHelena Tell från Skövde kommer att jobba både med ämnet idrott och hälsa och tillsammans med elevgrupper i årskurs 1-3 och 4-6. Några av hennes styrkor som pedagog är att möta den enskilda eleven på dennes nivå, skapa goda lärare-elev relationer och ge eleverna en tydlig struktur. Om förutsättningarna ändras, vilket ibland händer i Thailand… är hon bra på att tänka om och göra bästa möjliga av situationen, dessutom har hon nära till skratt.
pedagogLisa Svahn kommer äntligen tillbaka till oss på Sanuk efter några år i Sverige och hon jobbar i förskolan och i förskoleklass från november till mars. Hon är en glad, positiv och driftig förskollärare med många års erfarenhet från både kommunal och enskild regi. Träning och matlagning är några stora intressen, samt hon älskar att resa och möta nya människor. pedagogKarin Halldorf gör nu sin andra säsong på Lanta, den här gången under en längre period. Många minns Karins fantastiska berättelser från samlingarna där hon på ett alldeles särskilt vis levandegjorde historier. Karin är lärare i franska, spanska och svenska och kommer att jobba främst med högstadieeleverna mellan november till april.
pedagogMarie Persson arbetar sitt tredje år i Thailand, men sitt andra år på Sanuk. Hon är en erfaren förskollärare från Lund som är positiv, kunnig, flexibel och får barn i alla åldrar att bli motiverade, utvecklas och växa. Marie arbetar i förskolan från november till mars. pedagogÅsa Yttermo har lång erfarenhet av att arbeta med eleverna i år 1-3 och brinner för skolans värdegrund. Hon jobbar gärna med drama, positiv förstärkning och humor som verktyg. Hon är bra på att snabbt skapa goda relationer och är duktig på att bemöta och lägga upp handlingsplaner kring dessa elever.

 

Några av pedagogerna på Phuket

pedagogLotten Jersby är en glad Göteborgstjej som har flyttat till landet och skaffat egna hönor. Hon vill varje dag bidra till att göra världen bättre genom att göra sitt bästa i varje möte med eleverna. Hon drivs av att jobba med kreativitet och bild. Hon besitter kunskap om sporten Nia som hon gärna delar med sig av. Lotten ska arbeta både i grundskolan och förskolan under november – februari. pedagogHeidi Rönnberg är en positiv, utåtriktad och kreativ person. Hon arbetar mycket med bild och slöjd som hon även kommer att göra hos oss. Storyline och klassblogg ligger henne varmt om hjärtat. Eftersom hon kommer från Finland blir hon naturligtvis vårt alldeles egna Mumintroll. Heidi ska jobba på grundskolan januari – mars.
pedagogUlrika Jonasson har tidigare arbetat på Sanuk i Huay Yang och nu kommer hon äntligen tillbaka. Hon älskar sitt jobb som lärare och brinner för att leda andra till utveckling.Hon är en fena på språk och idrott. Hon har dessutom spelat handboll i halva sitt liv och delar gärna med sig av sina kunskaper i livskunskap och värdegrundsfrågor. Ulrika ska arbeta i grundskolan januari – februari.