Vår personal

Delar av personalen som arbetar på i Huay Yang, Hua Hin, Koh Lanta och Phuket.

Rektor Huay Yang/Hua Hin samt Skolkoordinator  Rektor Koh Lanta

Monica Fernqvist är rektor med ansvar för Huay Yang och Hua Hin. Hon tar även hand om bokningar, fakturor och annat administrativt jobb. Monica är en Stockholmstjej som nu flyttat med familjen till Hua Hin. Hon har många års erfarenhet som lärare och av ledaruppdrag. En engagerad och effektiv tjej i allt hon gör.

pedagogJohannes Håll bor på Lanta för tredje året säsongen 17/18 tillsammans med familjen. Har en bakgrund som lärare i matematik och No och har också jobbat som skolledare och rektor i Sverige de senaste 12 åren. Älskar att arbeta med människor och utbildning i alla dess former och har en grundläggande tanke om att trygghet, nyfikenhet och lust att lära är fundamenten för en bra skolgång för såväl barn/elever som vuxna och pedagoger.
Rektor Phuket
PetraPetra Addenback har arbetat inom skolan sedan 1985. Hon är utbildad Montessorilärare och har tidigare startat skola i Helsingborg och i Höör. I Sverige har hon arbetat som rektor i 20 år och därefter har hon varit områdeschef i Göteborg. En glad person som är bra på att ta sig an nya och kluriga utmaningar.

Några av pedagogerna i Huay Yang

Amanda Ljungberg från Huskvarna är en pedagog som har fokus på relationen för att skapa ett tryggt och tillåtande arbetsklimat i klassrummet och i arbetslaget. Hon har lång erfarenhet av specialpedagogik vilket gett henne kunskaper att se varje barns behov på djupet och ge individuella förutsättningar för sina elever. Hon är en aktiv person då hon tränar karate och tidigare har hon varit tävlingsryttare. Amanda ska arbeta på grundskolan hela säsongen. pedagogCatarina Stenman är en driven och målinriktad faluntjej som gillar nya äventyr. Hon har lång erfarenhet inom förskolan i Sverige men hon har också arbetat utomlands. Catarina tycker om att arbeta i nya spännande miljöer, hon är social och flexibel. I och med hennes förmåga att skapa engagemang får hon med sig barnen på förskolan i allt hon tar sig an. Catarina kommer arbeta på förskolan hela säsongen.
Lisa Sjögren är en driven och positiv tjej från Väröbacka som gillar nya utmaningar i livet. Men hennes många år i skolan är hon trygg och har fokus på eleverna så de kan lyckas på bästa sätt. Att arbeta i skolan är för henne roligt, stimulerande och utvecklande. Hela hennes familj är sportig och själv har hon spelat fotboll i många år. Lisa ska arbeta på grundskolan i januari till och med halva mars. Pia Boiardt är språkpedagog , spanska, engelska och lite tyska, från Fagersta. Hon har arbetat både på gymnasiet och i grundskolan och hon har förmågan att motivera eleverna i deras lärande så det blir roligt att lära. Pia har också ett stort intresse för de samhällsorienterande ämnena. Pia har arbetat utomlands tidigare då hon gillar nya äventyr. Hon kommer att arbeta på grundskolan november – januari.

Några av pedagogerna i Hua Hin

Mårten Kolsmyr är från Trollhättan och har arbetat som lärare i snart 20 år. Han är en uppskattad pedagog då han är lugn och och besitter en stor dos av humor. Idrott är ett stort intresse både i skolan och på fritiden. Han tycker också om att uppfinna och bygga tillsammans med eleverna. Mårten har med sig sin familj på detta äventyr och han ska arbeta hela läsåret på grundskolan. Salima Ledan från Stockholm är vår språkpedagog. Hennes kärlek till språk kommer från hennes uppväxt då hon växt upp med både svenska och franska och har under sitt vuxna liv studerat spanska och undervisar i både franska och spanska. Hon är en utåtriktad pedagog som tycker om att arbeta i utmanande omgivningar. Salima ska arbeta på grundskolan september till och med mars.
Jessica Ahl är en sportig tjej från Älvängen. Hon är en pedagog som tycker om att arbeta i team och ställer alltid upp för sina kollegor och elever. Hon är en riktig arbetsmyra, är strukturerad och är inte rädd för att hugga i. Hon har undervisat i alla ämnen och besitter också kunskaper om ”Yoga i skolan” vilket passar riktigt bra i Thailand. Jessica ska arbeta på grundskolan januari – februari. Annelie Ahl är en lugn, trygg och glad värmdötjej. Hon har en förmåga att snabbt lära känna barn och se vad just dem behöver för att sedan skapa rätt förutsättningar för deras lärande. Hon ser helheten och skapar en god arbetsglädje tillsammans med barnen. Annelie ska arbeta på förskolan och i förskoleklass hela läsåret.
Lindabell Lannebjer har lång erfarenhet från förskolan. Hon har dessutom arbetat på Sanuk – Koh Lanta två säsonger tidigare. Idag bor hon i Fredriksberg och har ett café tillsammans med sin familj under vår- och sommarmånaderna. Hennes dröm att driva café och få baka på sommaren och arbeta med det hon också gillar bäst, att arbeta med barn, på vintern i Thailand har nu slagit in. Lindabell ska arbeta på förskolan november – mars.

Några av pedagogerna på Koh Lanta

pedagogEmelie Björling är äventyrslysten, resvan och skicklig på att få in ämnen i förskoleklassens verksamhet på ett roligt och utforskande sätt. Emelie bor i Göteborg och älskar dans och acroyoga. Nu byter hon storstad mot strand, hav och palmer en andra säsong och arbetar i förskoleklassen från oktober till mars. pedagogFatima Ågren är en glad och trygg pedagog från Stockholm som tycker mycket om värderingsövningar med bra samtal för både små och stora. Hon brinner för att lära och utvecklas tillsammans med sina elever. Fatima gör sin första säsong hos oss tillsammans med elever i år 1-3 från november till mars.
pedagogDavid Sundblad är en idrotts-intresserad Uppsalalärare, som också undervisar i engelska. Han brinner för att individanpassa undervisningen för att kunna nå fram till varje elev och få till roliga lektioner både inom- och utomhus. Nu ska han jobba med eleverna i år 4-6 från november till mars på Lanta. pedagogCarina Eklöf är en kulturintresserad, lugn och nyfiken lärare från Karlstad som gör sitt första hela läsår på Lanta tillsammans med eleverna i år 1-3. Hon använder många olika knep för att väcka elevernas nyfikenhet och intresse. Carina är en van Thailandsresenär som nu kommer att vara på plats hos oss från augusti till maj.
pedagogJonas Holmqvist är en van Lantaresenär, som är en mycket omtyckt klippa i förskolan. Han har tidigare arbetat både i barnklubben och förskolan på Sanuk, i år stannar han från november till mars. Jonas är utbildad pedagog mot de yngre åldrarna och har arbetat i många år inom förskolan i Örebro. Jonas med familj tycker om att resa och träna på fritiden. pedagogLill Wilhelmsen arbetar sitt femte år på Lanta och sitt första år på Sanuk. Hon är en erfaren förskollärare från Stockholm, ursprungligen kommer hon från Norge. Hon är musikalisk och både spelar och lär ut ukulele. Hon är flexibel, varm och trygg och får barn i alla åldrar att trivas, lära och växa. Lill har ett hus sedan flera år tillbaka på Lanta och kan ön bra, hon tar oss gärna med på olika äventyr. Lill arbetar i förskolan hela läsåret.
pedagogLola Holmstedt har tidigare arbetat två hela läsår på Sanuk och hon kommer nu äntligen tillbaka till Lanta efter två års uppehåll i Sverige. Hon är en sportig och MC-åkande Norrköpingslärare med många års erfarenhet av undervisning i de yngre åldrarna. Lola jobbar med eleverna i år 1-3 under perioden november till mars. pedagogMia Karlsson är en social Högakustentjej som nu bor på Ekerö. Att vara med och utveckla skolan på Koh Lanta ser hon som ett spännande uppdrag så nu är hon inne på andra helåret hos oss. Mia har mångårig erfarenhet av att arbeta i åldersblandade klasser och hon brinner för att skapa trygga och lärande miljöer och ta fram eget material i klassrummet, alltid med elevernas lärande och utveckling i fokus. Hon kommer att arbeta hela läsåret i år 4-5.
pedagogTherese Rahm är en mångsidig lärare från Härnösand med behörighet och erfarenhet av undervisning i matte, no, teknik, slöjd och geografi. Therese kommer att handleda elever på Sofia Distans och även andra elever som stannar hos oss en kortare period och som går i år 7-9. Hon har ett stort intresse för äventyr, resor och friluftsliv och hon kommer tillsammans med familjen att få utlopp för allt detta från augusti till maj. pedagogJonas Olsson Lind är en idrottsintresserad långlöpare som i vanliga fall arbetar i Tyresö som en mycket uppskattad och omtyckt lärare i matte och no. Något av det roligaste han vet är att jobba med de vetgiriga och frågvisa mellanstadieeleverna och det är precis det han ska göra då han reser tillsammans med familjen till Lanta och kommer att jobba med några av alla våra elever som går i år 4-6 under perioden oktober till mars.
pedagogLina Hellström är skicklig på relationer och en expert på att snabbt lära känna elever och ta reda på vad de behöver för att utvecklas och lära på bästa sätt. Eleverna är i fokus och hon ger verkligen allt. I Sverige bor Lina med sin familj i Östersund där hon arbetar som lärare i svenska och spanska. Hon kommer tillsammans med Therese att handleda eleverna på Sofia Distans och även ta hand om andra elever i år 7-9. pedagogMarie Persson arbetar sitt tredje år i Thailand, men sitt första på Sanuk. Hon är en erfaren förskollärare från Lund som är kunnig, flexibel och får barn i alla åldrar att bli motiverade, utvecklas och växa. Marie har ett tidigare jobbat som förskollärare under två säsonger i Phuket och kan Thailand bra, hon ser nu fram emot att upptäcka äventyret Lanta. Marie arbetar i förskolan från november till mars.

Några av pedagogerna på Phuket

pedagogEva -Marie Rönnborg är en glad tjej från Falkenberg. Hon drivs av att engagera och har stora krav på sig själv och andra men parallellt med höga förväntningar är hon en person som bjuder på sig själv och ser på livet med humor och positivitet. Hon anser att med den inställningen blir livet roligt och svåra situationer blir enklare att bemöta. Eva-Marie ska arbeta på grundskolan januari och februari. pedagogAnita Landin är en erfaren förskollärare från Nacka som har lätt att inspirera andra med sina många idéer som hon längtar efter att få genomföra. Hon tycker det är viktigt med språkutveckling i förskolan och uppåt och fokuserar gänra på det, samtidigt som hon är kreativ och tycker mycket om att skapa tillsammans med barnen, till exempel genom att snickra och bygga. Anita kommer att arbeta på förskolan hela läsåret.
pedagogBeatrice Hägglund är uppvuxen i Boliden, har sedan i flera år bott på olika platser i Sverige men har nu flyttat tillbaka till sin barndomsort. Hon är en lyhörd pedagog, en självklar ledare, som ser varje barn och har lätt att fånga deras intresse. Hon är kreativ och flexibel då hon tidigare har arbetat utomlands i olika länder. Beatrice ska arbeta på förskolan januari och februari.