Hua Hin skolan

Vår skola i Hua Hin ligger lätt tillgänglig och fantastiskt placerad på strandsidan om Petckasem Road och väl utanför trafikerade områden. Skolan har stora öppna ytor och ljusa lokaler med A/C för barnen att vistas och leka i. I den stora lummiga trädgården finns även en pool som inbjuder både till lek, svalka och gymnastiklektioner vilket är perfekt i Thailand. Den långa underbara stranden i Hua Hin kommer dessutom bjuda in till många nya och spännande upptäcktsfärder, gymnastiklektioner och studiebesök för våra skolbarn.

För att se hur en dag på Sanuk i Hua Hin kan se ut titta gärna in i albumet “En dag på skolan”. Du kan även se fler bilder från vår dagliga verksamhet under Bilder > Hua Hin.

LÄSÅRSTIDER

Från att tidigare år erbjuda skolgång under en del av skolåret provade vi fr.om 2015/ 2016 att hålla öppet fullt skolår. Vi har sedan etableringen i Hua Hin årligen mött ett ökat intresse för skolan och hoppas nu att det kan leda till ett tillräckligt stort antal bokade elever för att möjliggöra en permanent helårsskola även här.

LÄSÅRSTIDER 2017/2018

Höstterminen 2017 startar måndagen den 21 augusti och pågår t.om fredagen den 22 december då skolan stänger för jullov. Vårterminen 2018 startar onsdagen den 10 januari och vi bedriver verksamhet t.om fredagen den 1 juni med uppehåll för lov och studiedagar enligt nedan.

Lov och studiedagar
Höstlov v.44 – Skola, förskola och barnklubb är stängd
Jullov fr.om. måndagen den 25 december t.o.m. tisdagen den 9 januari (Barnklubb t.o.m fredagen den 12 januari)

Sportlov v.8 (gäller elever bokade 17 veckor eller mer). Alla andra går i skolan, förskolan, barnklubben även v.8

Påsklov v.14 – Skola, förskola och barnklubb är stängd

Studiedag fredagen den 2 februari – Skola, förskola och barnklubb är stängd

INFO OM HUA HIN

Hua Hin ligger ca 18 mil söder om Bangkok och är en av Thailands populäraste turistorter med en härligt genuin atmosfär. Här hittar du mer traditionell thailändsk karaktär än de flesta andra badorter i Thailand. Hua Hin är belägen på en udde med en vacker, ca 7 kilometer lång, sandstrand som sträcker sig söderut från de centrala delarna av staden.

Hua Hin är en av Thailands äldsta semesterorter och den allra förnämsta tack vare den kungliga närvaron och glansen. Så långt tillbaka som 20-talet har Thailands kungligheter och aristokrater spenderat sina semestrar här.

Vi skandinaver upptäckte tidigt orten och det senaste årtiondet har flera av oss nordbor valt att investera i lägenheter och villor för att kunna spendera hela eller delar av året i värmen. I Hua Hin finns det t.ex. både en svenskförening och en norskförening med lite drygt 1000 medlemmar sammanlagt.


Skolan i Hua Hin

Lektion

Skolans pool